Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Ponedeljak, 14. Novembar 2022.

Treća nagrada u Vojvodini za Trindićevu „Antivaksericu“

Povratak

Treća nagrada u Vojvodini za Trindićevu „Antivaksericu“
Treća nagrada u Vojvodini za Trindićevu „Antivaksericu“

Pedesetrogodišnji slikar Dragoljub Trindić iz Karlovčića osvojio je treće mesto sa svojom slikom „Antivakserica“ rađenom kombinovanim tehnikama ulje na platnu i olovka u boji iz ciklusa „Korona” na 23. Pokrajinskoj smotri likovnih umetnika amatera održanoj u Novom Bečeju u organizaciji novobečejskog Doma kulture i Saveza umetničkog stvaralaštva Vojvodine.

U konkurenciji od pedesetdevetoro umetnika iz Vojvodine, Trindić je treće mesto podelio sa Milošem Petrovićem iz Novog Sada i Verom Đurković iz Sremske Mitrovice, druga nagrada pripala je Živojinu Gajiću iz Sombora i Kristini Đurišić Markuš iz Inđije, dok je najbolji slikar u Vojvodini Zlatko Žekić iz Sivca. Pored nagrađenih, stručni žiri u sastavu: Sava Stepanov, likovni kritičar, Sel Gabrijela, istoričar umetnosti i Danijel Babić, akademski slikar dodelili su i specijalne nagrade za osam umetnika i pohvale za još još dvanaestoro umetnika iz Vojvodine.

Trindić se slikarstvom bavi više od četiri decenije, slika motive svoga zavičaja, pejzaža, mrtve prirode, portrete i ikone, a poslednje tri godine radio je slikama iz ciklusa „Korona“. Od 1995. godine Trindić je imao kolektivne izložbe, a samostalno izlaže od 2000. godine i do sada je imao 15 izložbi od kojih četiri u pećinačkom Kulturnom centru. Najboljim slikarem u Vojvodini proglašen je 2020. godine.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje