Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Petak, 18. Novembar 2022.

Sutra komična monodrama premijerno pred pećinačkom publikom

Povratak

Sutra komična monodrama premijerno pred pećinačkom publikom
Sutra komična monodrama premijerno pred pećinačkom publikom

Pozorišna predstava “Kosana, udovica ovdašnja” premijerno će biti izvedena u Kulturnom centru Pećinci, u subotu, 19. novembra, sa početkom u 19.00 časova, a ulaz je slobodan.

Kako nam je rekao Slobodan Stanković, režiser predstave i student pozorišne i radio režije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u pitanju je crna komična monodrama rađena po pričama iz knjige Đoke Filipovića “Divani sa šora”, a glavna uloga je poverena Jeleni Nedeljković, članici Dramske sekcije pećinačkog KC.

„Predstava na duhovit i šaljiv način govori o ženi koja se više puta udavala i izgubila nekoliko muževa, a pitanja kojima se bavimo u ovoj crnoj monokomediji tiču se: šta žene dobijaju ulaskom u jedan ili više brakova, a šta kada ih bračni partner napusti i može li udovica biti isplativo zanimanje“ – rekao je Stanković.

Predstava je rađena u produkciji Kulturnog centra „Pećinci“ pod pokroviteljstvom pećinačke lokalne samouprave i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije u okviru projekta „5. Sajam kulture mladih na selu u Pećincima“.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje