Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Utorak, 5. Septembar 2023.

Prvi nastup Kupinika nakon letnje pauze

Povratak

Prvi nastup Kupinika nakon letnje pauze
Prvi nastup Kupinika nakon letnje pauze

Dečji ansambl Društva za negovanje narodne tradicije „Kupinik“ iz Kupinova je nakon letnje pauze imao prvi nastup u Velikoj Gredi, u opštini Plandište. Nastup je organizovan 28. avgusta, u okviru međunarodne manifestacije Đeram čiji je DNNT “Kupinik” učesnik već godinama, a kojoj su u više navrata bili i domaćini. Pored Kupinika na manifestaciji su nastupili i KUD “Aleksandrovo”, KUD “Miloje Beljinac” iz Skele i domaćin manifestacije KUD “Mladost”.

Kupinski mladi folkloraši su se predstavili igrama iz Mačve i igrama iz Šumadije, a kako nam je rekao predsednik Kupinika Milan Zujić, najveći aplauz su pobrali upravo za koreografiju igre iz Šumadije.

“Dečji ansambl je nastupio sa 18 igrača i to nakon samo jedne probe posle letnje pauze. Naši igrači su sve bolji, sigurniji i opušteniji. Iako nastupaju rame uz rame sa decom starijom u proseku i po nekoliko godina, rado se nadmeću i žele da se dokažu. Ovakve manifestacije im pružaju priliku da vide nastupe drugih kulturno-umetničkih društava i da shvate gde su u odnosu na druge, a to ih podstiče da još upornije vežbaju” – izjavio je Zujić.

Dečji ansambl Kupinika je već 2. septembra nastupio kao gost KUD “Miloje Beljinac” u Skeli, a nova prilika za dokazivanje mlade igrače iz Kupinova očekuje 30. septembra, kada će nastupiti na međunarodnom festivalu folklora u Markušici, u Hrvatskoj. Veterani Kupinika imaće priliku da se 9. septembra predstave na veteranskoj smotri u Beogradu, koju organizuje KUD “Šiljkan”, a na kojoj će učestvovati 15 kulturno-umetničkih društava iz Srbije i Republike Srpske.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje