Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Ponedeljak, 29. Maj 2023.

Novi harambaša Dejan Cvetinović

Povratak

Novi harambaša Dejan Cvetinović
Novi harambaša Dejan Cvetinović

Udruženje Krajišnika zapadno od Drine, organizovalo je 28. maja Krajiški višeboj na terenu FK „Hajduk 1932“ u Šimanovcima. Ova manifestacija se već tradicionalno organizuje u sklopu obeležavanja Dana opštine Pećinci. Pećinačka lokalna samouprava je i pokrovitelj manifestacije, a takmičenje je otvorio zamenik predsednika opštine Zoran Vojkić koji je pozdravio učesnike i poželeo im da pobede najbolji.

“Krajiški višeboj je postao već tradionalna manifestacija koja čini bogatijim Dane opštine Pećinci, kao što i negovanje običaja i tradicije Krajišnika čini bogatijim kulturni i društveni život u našoj opštini. Opština će i ubuduće podržavati manifestacije koje neguju i od zaborava čuvaju tradiciju kako Srema, tako i onih krajeva iz kojih su došli naši novi sugrađani” – rekao je Zoran Vojkić.

Krajišnici su se takmičili u tradicionalnim igrama – bacanje kamena s ramena, potezanje konopa i skok iz mesta, a sudija je bio Zaim Mujić. Nakon sabiranja poena za plasman po disciplinama, najbolji pojedinac takmičenja je Dejan Cvetinović, kapiten najuspešnije ekipe iz Ogara, koji je poneo titulu harambaše za 2023. godinu. U celini, ekipa Ogara je ubedljivo osvojila prvo mesto, ispred Subotišta i Pećinaca. U takmičenju bacanje kamena s ramena, prvo mesto osvojio je Nenad Cvetinović iz Ogara, drugo mesto njegov brat Slobodan, a treće mesto Zlatko Jovičić iz Pećinaca. U skoku u dalj iz mesta sva tri prva mesta pripala su braći iz Ogara Nenadu, Slobodanu i Predragu Cvetinoviću.

Nagrade najuspešnijima uručio je zamenik predsednika opštine Pećinci Zoran Vojkić.

Nakon takmičarskog dela programa organizovano je druženje za učesnike i goste, a o tome kako je Krajiški višeboj protekao, predsednik Udruženja Krajišnika zapadno od Drine Rajko Jević nam je rekao:

“Kao i svake godine, manifestacija je protekla u atmosferi prijateljskog takmičenja i druženja. Veoma nam znači da se kroz ovakva okupljanja setimo zavičaja i da ne zaboravimo krajiške običaje, jer sve je to deo bogate srpske tradicije. Zahvalni smo Opštini Pećinci što razume naše motive i nadam se da ćemo posle 12 godina Krajiškog višeboja u našoj opštini nastaviti i dalje da se takmičimo i da se posle sportskih nadmetanja družimo.”

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje