Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Utorak, 27. Septembar 2022.

Nova deca, novi talenti i nove nade

Povratak

Nova deca, novi talenti i nove nade
Nova deca, novi talenti i nove nade

U Sportskoj hali u Donjem Tovarniku 25. septembra je završen dvodnevni košarkaški kamp „Vikend pod koševima“, koji po 13. put organizuje Košarkaški klub „Srem basket“ iz Pećinaca, pod pokroviteljstvom Sportskog saveza „Razvoj sportova“. Tokom dva dana kampa, na dva terena takmičila su se deca pionirskog uzrasta i mlađi minibasket uzrast.

Svojevsrna košarkaška manifestacija, jedina takva u našoj opštini, svake godine okupi mlade talente, a kako nam je rekao sekretar Razvoja sportova Milan Đokić ovo je prilika da se deca okupe, druže, ali i nauče dosta jedni od drugih. Sportski savez, kako je rekao, zajedno sa lokalnom samoupravom, poseban akcenat stavlja na rad sa mladima, a ovakav košarkaški kamp svakako zaslužuje posebnu pažnju, dece i roditelja, kao i svih ljubitelja košarke.

Organizator kampa i trener pećinačkog Srem basketa Živko Misirača svakako je najzaslužniji za mnogobrojne uspehe pojedinaca, koji sada, kako nam je rekao, igraju lige po Evropi, neki igraju naša domaća prvenstva, dok neki dečaci i devojčice igraju lige u Americi i Španiji.

„Želeo bih da se zahvalim ljudima iz našeg Sportskog saveza i Opštine Pećinci što su mi dozvolili da u teškim uslovima korone pre dve godine funkcionišemo. Liga nam je tada krenula, imali smo problema sa bolesnom decom ali uspeli smo da završimo sezonu, pa čak i da organizujemo kamp. Značilo je i deci i meni da nismo pravili pauzu. Naravno, zahvaljujući toj podršci evo nas 13. put na parketu Sportske hale, sa nekom novom decom i novim talentima. Trudimo se da istrajemo do kraja, jer u današnje vreme je zaista teško decu izvesti iz kuće, odvojiti ih od telefona i računara“ – rekao je Misirača.

A kao poseban vid podrške za decu, drugog dana kampa sa decom se družio i Igor Tadić, bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine, a sada skaut Klivlend Kavalirsa. Igor Tadić bio je na prvom Vikendu pod koševima, a došao je i posle 13 godina ponovo da podrži mlade košarkaše, jer, kako je rekao, počeo je da trenira sa 7 godina, upravo kao i oni.

“Pre svega sam došao na poziv Živka Misirače, mog druga, bivšeg saigrača i kolege na fakultetu. Bio sam pre 13 godina, nismo bili u hali, nego napolju na terenima, i sećam se kada su klinci Srem basket počinjali. Mnogo mi je drago da vidim svu ovu decu na okupu, trenere i roditelje, jer teško je animirati decu za košarku. Ipak, najvažnije je da deca da budu u sportu, posebno u ovom uzrastu, da pre svega steknu radne navike, odgovornost, obavezu i da pored škole imaju aktivnosti, da nisu na ulici. Mi smo zemlja košarke i uvek ćemo to biti. Nebitno je da li će ova deca da se bave profesionalno košarko, najbitnije je da oni izrastu u prave ljude. Košarka u ovom uzrastu krene kao igra, ali zato posle uđe u krv i deca je zavole, i dalje sami krče svoj put” – kazao nam je Tadić.

Tokom 13. Vikenda pod koševima prvog dana takmičila su se deca pionirskog uzrasta KK Srem Basket, KK Dunav iz Starih Banovaca, KK Jadran iz Golubinaca i KK Srem iz Sremske Mitrovice, dok su se u nedelju takmičila deca minibasket uzrasta KK Srem Basket, KK Džoker iz Beograda, KK Železničar iz Inđije i KK Džez Basket iz Rume.

Prvog takmičarskog dana pobedio je Dunav iz Starih Banovaca, ispred Srem Basketa iz Pećinaca, Srema iz Sremske Mitrovice i Jadrana iz Golubinaca. U šutiranju „trica“ pobedio je Ognjen Geratović iz Jadrana, dok je drugi bio njegov klupski kolega Miloš Radić, a treći Miloš Obradović iz Srem Baskreta.

Drugog takmičarskog dana najuspešniji su bili domaćini minibasket uzrasta Srem Basket iz Pećinaca, dok je u šutiranju „dvojki“ najuspešnija bila Teodora Misirača iz Srem Basketa, ispred Dejana Kapčije iz Džez Basketa i Mateje Tadića iz Džokera.


Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje