Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Subota, 12. Novembar 2022.

I predškolci doprineli Mitrovdanskom vašaru

Povratak

I predškolci doprineli Mitrovdanskom vašaru
I predškolci doprineli Mitrovdanskom vašaru

U Šimanovcima se jesenji vašar na Mitrovdan, 8. novembra, održava od kraja 18. veka, a ove godine su svoj doprinos dali i polaznici Predškolske ustanove „Vlada Obradović Kameni“ iz šimanovačkog područnog odeljenja, koji su uz podršku svojih roditelja i vaspitača, ali i Mesne zajednice Šimanovci i Udruženja žena „Šimanovčanke“, u dvorištu vrtića organizovali svoj prodajni vašar na kojem su bili izloženi jesenji plodovi, kolači spremljeni po tradicionalnim receptima i zimnica.

Vašaru su prisustvovali i Zamenik predsednika opštine Pećinci Zoran Vojkić i predsednik Saveta Mesne zajednice Šimanovci Aleksandar Mandić, koji je ocenio da je vašar bio uspešan i da su uživali i deca i odrasli.

„Bilo je veliko zadovoljstvo biti deo današnjeg događaja. Svi su se potrudili da dočaraju atmosferu pravog vašara i mislim da su uspeli u tome. Pored proizvoda koje su deca pripremila uz pomoć roditelja i vaspitača, UŽ „Šimanovčanke“ je doniralo zimnicu koju su deca prodavala, a od prihoda ostvarenog prodajom biće kupljen pribor za vrtić“ – rekao je Mandić.

Specijalno za ovu priliku, u dvorištu šimanovačkog vrtića bio je postavljen i jesenji aranžman, koji su zajedničkim snagama pripremili MZ Šimanovci i UŽ „Šimanovčanke“, a u kojem su uživali najmlađi učesnici vašara, ali i oni stariji, kojima je ovo bila prilika da evociraju uspomene na vreme kada su kupe kukuruzovine i bale slame upotpunjavale jesenju sliku svakog dvorišta.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje