Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Четвртак, 18. Новембар 2021.

Општини Пећинци 2 милиона за израду планске документације

Повратак

Општини Пећинци 2 милиона за израду планске документације
Општини Пећинци 2 милиона за израду планске документације

У згради Покрајинске владе у Новом Саду, јуче су уручени уговори за суфинансирање израде планске документације. На основу спроведеног јавног конкурса Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине, право на суфинансирање је остварило 13 локалних јединица, међу којима и Општина Пећинци.

“Финансијска помоћ Покрајинског секретаријата је веома значајна за нашу општину, с обзиром да су у питању бесповратна финансијска средства. Конкурисали смо ради израде Плана генералне регулације насеља Доњи Товарник, а остварили смо право на максималан износ од 2 милиона динара. Изградом новог Плана генералне регулације овог насеља створићемо плански основ за уређење Товарника, али створиће се и услови за привредни развој и планску изградњу објеката инфраструктуре” – изјавио је председник општине Пећинци Синиша Ђокић и додао да је нови плански документ био неопходан због усклађивања новонасталих потреба друштвено економске заједнице у Доњем Товарнику, као и због усклађивања са плановима вишег реда, плановина развоја и другим законским актима.

Уговоре је јуче испред Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине представницима локалних јединица уручила Светлана Килибарда, в.д. помоћница покрајинског секретара, која је том приликом рекла да прошле године због пандемије изазване вирусом Цовид-19 Покрајински секретаријат није био у могућности да додели средства локалним јединицама, као и да јој је посебно задовољство што је ребалансом буџета ове године Секретаријат у могућности да спроведе овај конкурс. Укупан износ додељених буџетских средстава за суфинансирање израде планске документације износи 20 милиона динара.

Календар

Кликните на означено поље за детаље