Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Среда, 24. Новембар 2021.

Одржана седница Скупштине општине Пећинци

Повратак

Одржана седница Скупштине општине Пећинци
Одржана седница Скупштине општине Пећинци

На јучерашњој 11. седници Скупштине општине Пећинци одборници су, између осталог, усвојили План рада за школску 2021/2022. годину Предшколске установе „Влада Обрадовић Камени“ Пећинци.

По речима Аните Волчевски, директорке ове васпитно-образовне установе, и ове школске године Општина Пећинци наставља да финансира Школицу живота у Доњем Товарнику, а новина је да Општина од ове године финансира и припремно-предшколски програм у Сибачу.

„У наш план и програм редовно улази и одржавање објеката, тако да је недавно, захваљујући средствима Општине Пећинци, на објекту у Пећинцима замењен део крова на атријуму у којем се налази трпезарија, а који је услед недавних обилних киша почео да прокишњава, тако да је трпезарија поново оспособљена. У плану нам је комплетна замена кровне конструкције и на остатку објекта. Полако пристиже намештај за нови објекат у Шимановцима, а приводи се крају замена столарије на објекту у Обрежу. Такође, у Огару су у току радови на реновирању дела објекта, чиме ћемо вртић проширити на три нове просторије, а деца у Купинову од ове школске године уживају у новим савременим просторијама у склопу реконструисане основне школе“ – рекла је Волчевски и додала да је за ефикасан свакодневни рад неопходна и добра функционалност, те је у ту сврху недавно пристигло и ново теретно возило, које је ова установа купила средствима добијеним на конкурсу Министарства правде.

Од 1. септембра 2021. године, пећиначка предшколска установа је почела са имплементацијом нових основа програма под називом Године узлета, што представља јединствену програмску концепцију за све узрасне групе организовану кроз различите облике васпитно-образовног рада.

„Једно од полазишта нове концепције рада је да је игра доминантна активност детета, кроз коју се граде односи, доживљавају и прерађују искуства, гради сазнање о себи и свету. На предшколско васпитање се гледа као на целовит, повезан процес бриге, неге, образовања и васпитања, и усмерено је ка дугорочним циљевима“ – изјавила је Волчевски, и додала да су у нове основе укључени сви: од локалне заједнице, преко родитеља до васпитача у вртићима.

Пећиначки одборницу су, такође, изгласали Извештај о стању безбедности саобраћаја за период од 01.01.2021. до 30.06.2021. године. По речима Милана Мијића члана Савета за безбедност саобраћаја општине Пећинци, све активности Савета усмерене су на безбедност свих учесника у саобраћају, посебно у зонама школа.

„Са тим циљем реализовали смо пројекте постављања успоривача саобраћаја, такозваних лежећих полицајаца, у Попинцима, Огару, Обрежу и Купинову, што је у значајној мери допринело повећању безбедности у зонама школа у овим насељима. Пре тога постављени су успоривачи у Прхову и Доњем Товарнику, а приступили смо изради пројектне документације за постављање успоривача саобраћаја у зонама школа у Суботишту, Сремским Михаљевцима и Карловчићу. План нам је да у свих 15 насеља наше општине зоне школа буду безбедне за све учеснике у саобраћају, а на првом месту за децу. У првом делу ове године реализовали смо едукативну акцију „Вежи појас – не прекидај живот“, а сви наши апели и акције у основи имају за циљ поштовање саобраћајних прописа ради веће безбедности свих учесника у саобраћају“ – казао је Мијић и додао да у првој половини ове године на територији наше општине није била ниједна саобраћајна несрећа са смртним исходом.

Календар

Кликните на означено поље за детаље