Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Петак, 26. Новембар 2021.

Наставници донирали клавир

Повратак

Наставници донирали клавир
Наставници донирали клавир

Збирка музичких инструмената Културног центра Пећинци однедавно је богатија за електрични клавир, који је ова установа добила на поклон. Како нам је рекао директор Јован Деврња, у питању су сценска клавијатура (стаге пиано) и постоље, који ће бити на располагању полазницима пећиначког одељења Музичке школе “Теодор Тоша Андрејевић” и Студија за музичку едукацију и образовање.

“У питању је заиста леп гест наставника румске Музичке школе, који су својим средствима купили овај инструмент. Ми желимо да проширујемо наше садржаје, али да би се то остварило, потребно је, пре свега, обогатити наш инструментаријум. Захваљујући финансијској подршци пећиначке локалне самоуправе недавно смо добили гитаре, а ево сада су и наставници Музичке школе показали добру сарадњу и поклонили нам овај сценски клавир, који ће нам омогућити много више наступа и гостовања. Тиме свакако идемо ка нашем циљу, а то је да обогатимо културни садржај у свих 15 насеља наше општине” – рекао је директор Деврња.

Сарадник при пећиначком КЦ Бранислава Трифуновић, која је и сама један од донатора, рекла нам је да су се наставници Музичке школе и она руководили жељом да клавирска музика допре до свих школа у нашој општини и да се користи за музичке радионице, једнако као и други класични инструменти који су преносиви.

“Врло је битно да имамо један такав инструмент који је покретан, како Музичка школа тако и музичка секција Културног центра, како бисмо што више наступали. Желимо да и наши клавиристи, поред гитариста и хармоникаша, наступају у школама у нашој општини и Дневном боравку у Суботишту” – изјавила је Трифуновић.

Она додаје, да је већ у среду, 24. новембра у сали Културног центра, одржан први јавни час клавирског одсека пећиначке ОМШ “Теодор Тоша Андрејевић”, на којем је наступило осамнаест редовних ученика у класи наставнице Нине Кобаш. Концерт је одржан управо на новом инструменту који је донацијом дошао у посед Културног центра.

Поред Браниславе Трифуновић, акцији прикупљања средстава за куповину новог сценског клавира прикључили су се и наставници: Данијела Хорњак, Нина Кобаш, Никола Јовановић, Дејан Ћирковић и Виктор Ђурић.

Календар

Кликните на означено поље за детаље