Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Уторак, 8. Новембар 2022.

И општина Пећинци представљена у Пољској

Повратак

И општина Пећинци представљена у Пољској
И општина Пећинци представљена у Пољској

Осмочлана делегација Аутономне Покрајине Војводине недавно је боравила у вишедневној посети граду Жешову, у Подкарпатском региону у Пољској. Делегацију је предводила саветница покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Видосава Ендерић, а у делегацији су била и четири посланика Скупштине АП Војводине, међу којима и покрајински посланик из пећиначке општине Александар Мандић.

Посета је организована у оквиру пројекта „Јавна дипломатија 2022“, а по речима Александра Мандића, циљ посете је била размена знања и искустава, као и интензивирање сарадње две области – АП Војводине и Подкарпатског војводства.

„Током ове иницијалне посете, наша делегација се састала са маршалом Подкарпатског региона Владиславом Ортилом, а састанку је присуствовао и амбасадор Републике Србије у Пољској Небојша Кошутић. На састанку је оцењено да су односи између два региона добри, али и да постоји простор за проширење сарадње, која би могла бити реализована потписивањем Заједничке изјаве о сарадњи између АП Војводине и Подкарпатског војводства приликом најављене узвратне посете делегације Подкарпатског региона“ – изјавио је Мандић.

Он је упутио позив маршалу Ортилу и делегацији пољских привредника да посете општину Пећинци и да се упознају са могућностима за инвестирање.

„Ја сам, као покрајински посланик и представник пећиначке локалне самоуправе, уручио маршалу Подкарпатске области књигу на енглеском језику о Специјалном резервату природе Обедска бара, као и каталоге и презентацију Општине Пећинци на енглеском језику, како би потенцијални инвеститори из Пољске могли на прави начин да сагледају могућности за привредна улагања на нашој територији“ – нагласио је Мандић.

Календар

Кликните на означено поље за детаље