Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Понедељак, 28. Новембар 2022.

До сада збринуто седам породица из општине Пећинци

Повратак

До сада збринуто седам породица из општине Пећинци
До сада збринуто седам породица из општине Пећинци

У Палати Србија у петак су потписани тројни уговори између Министарства за бригу о селу, локалних самоуправа и грађана директних корисника бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом, а кров над главом је добила и још једна породица са територије Пећиначке општине.

„Лоша навика из прошлости да стално одлазимо је дефинитивно прекинута. Само данас 530 кућа у селима Србије добило је нове власнике. Велики, прави повратак у села Србије је почео“ – поручио је министар за бригу о селу Милан Кркобабић на потписивању рекордног броја, чак 530 уговора за куповину сеоске куће са окућницом у селима на територији читаве Републике Србије.

У име пећиначке општине уговор је потписао заменик председника Зоран Војкић, који је том приликом нагласио да је у последње две године кроз програм Министарства за бригу о селу кров над главом добило седам породица са територије општине Пећинци и додао да локална администрација пружа максималну подршку у прикупљању потребне документације свим грађанима који конкуришу за средства код Министарства.

Бесповратна средства у износу од 1.088.000 динара добили су Тамара Јовановић из Деча и Милован Рудић из Карловчића, који већ три године живе у ванбрачној заједници, а пре непуна четири месеца добили су и сина Јована. Кућа коју ће купити додељеним средствима је такође у Карловчићу.

„Много ће нам значити да имамо свој кров над главом. До сада смо живели као подстанари и ово ће нам бити прва некретнина у власништву. На кући ће бити неопходне поправке, али то ћемо постепено решавати. У Општини су сви били љубазни и изашли нам у сусрет за све што нам је било потребно, а сву документацију смо прикупили за недељу дана“ – рекао нам је Милован.

Он је запослен, а Тамара брине о њиховом првенцу, у чему јој помажу и њени родитељи. Како нам је рекао Милован, кућа у власништву ће им омогућити да се у догледно време венчају и да планирају проширење породице.

До сада је средствима из програма Министарства за бригу о селу купљена 1631 сеоска кућа са окућницом, које се налазе у 119 јединица локалних самоуправа у свим деловима Србије, што је укупно око 5000 људи који остају на селу или одлазе из града да живе у селу. Нови живот и снага тих села је импозантна бројка од 2000 деце.

Календар

Кликните на означено поље за детаље