Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Петак, 23. Септембар 2022.

Попис 2022 почиње 1. октобра

Повратак

Попис 2022 почиње 1. октобра
Попис 2022 почиње 1. октобра

Данас су у скупштинској сали Општине Пећинци потписани уговори са пописивачима у Попису 2022, који су претходно завршили обуке за вршење пописа. Уговоре је у име Републичког завода за статистику потписала председница Пописне комисије за територију општине Пећинци Драгана Крстић, а пописивачима су уручени лаптоп рачунари и остала средства за рад која ће користити током Пописа.

Попис становништва, домаћинстава и станова у Републици Србији почиње 1. октобра 2022. године у 8.00 часова ујутру и траје до 31. октобра 2022. године у 20.00 часова. Податке директно од грађана прикупљају пописивачи, идући „од врата до врата”, при чему одговоре испитаника уносе у електронске упитнике помоћу лаптопова.

У периоду од 1. до 31. октобра 2022. године Ваше домаћинство ће посетити овлашћени пописивач Републичког завода за статистику (РЗС). Пописивач носи легитимацију коју је у обавези да Вам покаже пре него што уђе у Ваше домаћинство. На предњој страни легитимације налази се лого РЗС-а, име и презиме пописивача, његова фотографија и број личне карте. На задњој страни легитимације налази се овлашћење за рад.

Када у периоду пописивања Ваше домаћинство посети овлашћени пописивач РЗС-а, податке прикупља методом интервјуа од сваког одраслог лица појединачно, а уколико то није могуће, одговоре прикупља од члана домаћинства који је најбоље упознат са подацима. За децу млађу од 15 година одговори се прикупљају од родитеља, усвојитеља, старатеља или хранитеља.

Ако пописивач у време Пописа не затекне у стану лице које се обухвата Пописом, оставља писмено обавештење о поновном доласку.

Све информације о Попису грађани могу пронаћи на линку: https://popis2022.stat.gov.rs/sr-Cyrl/.

Календар

Кликните на означено поље за детаље