Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Четвртак, 22. Септембар 2022.

Пехар за Ловца у финалу Купа

Повратак

Пехар за Ловца у финалу Купа
Пехар за Ловца у финалу Купа

На пећиначкој Сувачи јуче је одиграна финална утакмица Купа ФСС на подручју ОФС Пећинци између Ловца из Карловчића и ОФК Брестача. Након 90 минута игре Ловац се изборио за даље такмичење, као још један представник из наше општине који ће се укључити у прво коло Купа на подручју Срема.

У другу фазу такмичења, која се игра на нивоу Подручног фудбалског савеза, укључују се победници општинских купова, али и клубови из Сремске и Војвођанске лиге – Југ. Из наше општине су то: Сремсколигаши - Напредак из Попинаца, Сремац из Деча, Шумар из Огара и Срем из Сремских Михаљеваца, као и чланови Војвођанске лиге Југ – Доњи Срем 2015 из Пећинаца и Слобода из Доњег Товарника.

На јучерашњој финалној утакмици прву озбиљнију прилику да уради нешто више имао је Гмизић у 15. минуту, после центаршута Деврње, али његов ударац главом није донео промену резултата. Двадесетак минута касније, виђена је брза контра ОФК Брестача и шут Брковића: срећом по Ловац, лопта погађа стативу. Небригић у 41. минуту не успева да казни неодлучност одбране екипе из Брестача. Промена резултата у 49. минуту: Брзоноги Небригић избија испред голмана ОФК Брестача, Симића, и маниром искусног фудбалера, шаље лопту у гол. У последњих двадесетак минута утакмице огроман притисак ОФК Брестача, али за њих је мрежа Стојановића јуче била непробојна.

Коначан резултат: ОФК Брестач – Ловац 0:1 (0:0)

Након утакмице, капитену Ловца Ивану Гмизићу, пехар намењен победнику Купа ФСС на подручју ОФС Пећинци, уручио је Милан Ђокић, секретар пећиначког Спортског савеза „Развој спортова“.

ПЕЋИНЦИ. Игралиште: Спортски центар „Сувача“. Гледалаца: 250. Судија: Бојан Павловић (Огар). Стрелац: Небригић у 49. минуту. Жути картони: Д. Ковачевић, Цветковић, С. Симић и Обреновић (ОФК Брестач), Гмизић, Деврња, Бошковић, М. Гарашанин и Јевђенић.

ОФК БРЕСТАЧ: Л. Симић, Брковић (од 46. Томић), Марин (од 46. Ивановић), Ерић (од 57. Михајловић), Обреновић, Д. Ковачевић, Цветковић, С. Симић, Марковић, М. Ковачевић.

ЛОВАЦ: Стојановић, Бојковић, Петковић, М. Гарашанин, Вукашиновић, Гмизић (од 77. Јевђенић), Бошковић (од 46. Борковац, од 71. Д. Гарашанин), Небригић, Штетић, Деврња, Дроњак.

Календар

Кликните на означено поље за детаље