Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Понедељак, 14. Новембар 2022.

Трећа награда у Војводини за Триндићеву „Антиваксерицу“

Повратак

Трећа награда у Војводини за Триндићеву „Антиваксерицу“
Трећа награда у Војводини за Триндићеву „Антиваксерицу“

Педесетрогодишњи сликар Драгољуб Триндић из Карловчића освојио је треће место са својом сликом „Антиваксерица“ рађеном комбинованим техникама уље на платну и оловка у боји из циклуса „Корона” на 23. Покрајинској смотри ликовних уметника аматера одржаној у Новом Бечеју у организацији новобечејског Дома културе и Савеза уметничког стваралаштва Војводине.

У конкуренцији од педесетдеветоро уметника из Војводине, Триндић је треће место поделио са Милошем Петровићем из Новог Сада и Вером Ђурковић из Сремске Митровице, друга награда припала је Живојину Гајићу из Сомбора и Кристини Ђуришић Маркуш из Инђије, док је најбољи сликар у Војводини Златко Жекић из Сивца. Поред награђених, стручни жири у саставу: Сава Степанов, ликовни критичар, Сел Габријела, историчар уметности и Данијел Бабић, академски сликар доделили су и специјалне награде за осам уметника и похвале за још још дванаесторо уметника из Војводине.

Триндић се сликарством бави више од четири деценије, слика мотиве свога завичаја, пејзажа, мртве природе, портрете и иконе, а последње три године радио је сликама из циклуса „Корона“. Од 1995. године Триндић је имао колективне изложбе, а самостално излаже од 2000. године и до сада је имао 15 изложби од којих четири у пећиначком Културном центру. Најбољим сликарем у Војводини проглашен је 2020. године.

Календар

Кликните на означено поље за детаље