Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Петак, 18. Новембар 2022.

Сутра комична монодрама премијерно пред пећиначком публиком

Повратак

Сутра комична монодрама премијерно пред пећиначком публиком
Сутра комична монодрама премијерно пред пећиначком публиком

Позоришна представа “Косана, удовица овдашња” премијерно ће бити изведена у Културном центру Пећинци, у суботу, 19. новембра, са почетком у 19.00 часова, а улаз је слободан.

Како нам је рекао Слободан Станковић, режисер представе и студент позоришне и радио режије на Факултету драмских уметности у Београду, у питању је црна комична монодрама рађена по причама из књиге Ђоке Филиповића “Дивани са шора”, а главна улога је поверена Јелени Недељковић, чланици Драмске секције пећиначког КЦ.

„Представа на духовит и шаљив начин говори о жени која се више пута удавала и изгубила неколико мужева, а питања којима се бавимо у овој црној монокомедији тичу се: шта жене добијају уласком у један или више бракова, а шта када их брачни партнер напусти и може ли удовица бити исплативо занимање“ – рекао је Станковић.

Представа је рађена у продукцији Културног центра „Пећинци“ под покровитељством пећиначке локалне самоуправе и Министарства културе и информисања Републике Србије у оквиру пројекта „5. Сајам културе младих на селу у Пећинцима“.

Календар

Кликните на означено поље за детаље