Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Среда, 9. Новембар 2022.

Управа по мери привреде

Повратак

Овај цертификат је још једна потврда колико је општина Пећинци напредовала у стварању повољног привредног окружења на својој територији, о чему сведоче и бројни задовољни инвеститори и једна од најразвијенијих индустријских зона у региону.

Управа по мери привреде
Управа по мери привреде

На седници Клуба градова и општина са повољним пословним окружењем (BFC клуб), одржаној 7. новембра, помоћница министра за државну управу и локалну самоуправу, Марина Дражић, уручила је BFC SEE цертификате представницима Новог Сада, Руме и Пећинаца, као потврду да пружају услуге по највишим стандардима. Она је рекла да је њихов циљ да успоставе управу по мери привреде, што је и концепт BFC SEE цертификације.

„Доказ колико ценимо овај концепт је тај што на конкурсима Министарства када имамо случај два кандидата са истим бројем бодова, предност добијају општине које имају цертификат“ - рекла је Дражић.

У име пећиначке локалне самоуправе цертификат је примио заменик председника општине Зоран Војкић, који је оценио да је овај цертификат још једна потврда колико је општина Пећинци напредовала у стварању повољног привредног окружења на својој територији, о чему сведоче и бројни задовољни инвеститори и једна од најразвијенијих индустријских зона у региону.

BFC Клуб окупља 25 градова и општина у Србији које су успешно прошле програм BFC SEE или се налазе у процесу цертификације, са циљем да заједно раде на унапређењу услова пословања на локалу.

У Србији тренутно 10 локалних самоуправа има важећи BFC SEE цертификат, а у пет земаља региона (Србија, Хрватска, БиХ, Црна Гора и Северна Македонија) укупно 44, док је кроз процес цертификације прошло више од 100 градова и општина.

Календар

Кликните на означено поље за детаље