Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Четвртак, 5. Јануар 2023.

Општина финансира активности удружења и у 2023. години

Повратак

Општина финансира активности удружења и у 2023. години
Општина финансира активности удружења и у 2023. години

Општина Пећинци расписала је Конкурс за доделу средстава из буџета Општине Пећинци за програме и активности удружења у 2023. години. Председник општине Синиша Ђокић тим поводом је истакао да пећиначка локална самоуправа сваке године издваја значајна средства за финансирање квалитетних програма и активности удружења.

"Удружења окупљају велики број грађана и спроводе активности у најразличитијим областима чиме обогаћују друштвени и културни живот локалне заједнице, тако да од добре сарадње локалне самоуправе и удружења која функционишу на нашој територији грађани могу имати само користи. Удружења промовишу нашу културу и традицију и чувају идентитет нашег краја, и због тога је важно да имају подршку локалне самоуправе” – поручио је председник Ђокић.

Средства по овом конкурсу ће се додељивати у складу са Правилником о начину и поступку доделе средстава за програме удружења везано за одређене области. Програми удружења морају бити реализовани на територији општине Пећинци, а трошкови морају бити оправдани, стварни и у непосредној вези са циљевима удружења.

Текст конкурса и образац пријаве могу се преузети на званичној интернет страници Општине Пећинци у секцији Конкурси.


Календар

Кликните на означено поље за детаље