Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Среда, 21. Септембар 2022.

„Битка“ Ивана Гмизића премијерно пред пећиначком публиком

Повратак

„Битка“ Ивана Гмизића премијерно пред пећиначком публиком
„Битка“ Ивана Гмизића премијерно пред пећиначком публиком

Свечана промоција првог објављеног романа двадесетосмогодишњег мастер историчара Ивана Гмизића из Карловчића биће одржана у петак 30. септембра ове године у сали пећиначког Културног центра са почетком у 19.00 часова.

Аутор романа завршио је мастер студије на Филозофском факултету у Београду, на одсеку за историју и, како каже, у роману је унутрашњу борбу човека приказао кроз призму рата где се битка води на сваком сегменту његовог битисања.

„Битка се огледа и кроз спољашње утицаје који делују на човека, али пре свега се односи на његов унутрашњи свет. У роману сам говорио о неупоредиво већем унутрашњем свету човека над спољашњим дешавањима и утицајима који га окружују. На врло скривен начин стављам акценат на спознају добра и зла, као и самог себе кроз изборе које доносимо, како се са њима носимо, као и како са њима да живимо“ – истиче аутор.

Организатори промоције су Културни центар „Пећинци“ и Народна библиотека у Пећинцима, а књижевно вече се реализује у оквиру петог по реду „Сајма културе младих на селу“ који се одржава под покровитељством пећиначке локалне самоуправе и Министарства културе и информисања Републике Србије.

Календар

Кликните на означено поље за детаље