Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Недеља, 5. Фебруар 2023.

Саобраћај у Пећинцима ће бити функционалнији

Повратак

„Што се тиче споредних улица, општина Пећинци ће ове године бити једно велико градилиште. Сигурно ћемо санирати бар десетак споредних улица у нашим насељима, а санација ће се вршити по приоритетима“ – најавио је председник Ђокић.

Саобраћај у Пећинцима ће бити функционалнији
Саобраћај у Пећинцима ће бити функционалнији

Председник општине Пећинци Синиша Ђокић обишао је 3. фебруара радове на реконструкцији улице Посавског одреда у Пећинцима, које суфинансирају Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде и Општина Пећинци са 30 милиона динара. Он је том приликом је истакао да је за Пећинце као општинско место, где је велика фреквенција саобраћаја свака улица битна.

„Ова улица води на надвожњак према Попинцима и њеном реконструкцијом ћемо растеретити део саобраћаја из централних улица. У овој улици је и ватрогасна станица, па ће нови коловоз и ватрогасцима олакшати излазак на терен. У сваком случају, када се заврши реконструкција саобраћај у Пећинцима ће бити функционалнији, а и сама улица ће добити нови, много лепши изглед“ – рекао је Ђокић.

Тренутно су у току припремни радови који, како нам је рекао директор ЈКП „Путеви општине Пећинци“ Мирослав Петровић, обухватају израду подлоге за тротоаре, постављање ивичњака и припрему подлоге за само асфалтирање.

„Припремни радови најдуже трају. Трајаће негде око месец и по дана, након чега следи асфалтирање које ће, ако нас временски услови послуже трајати два до три дана. Радови захтевају добру организацију, јер ће се улица, или поједини делови улице, повремено затварати за саобраћај и тај део посла се мора квалитетно одрадити“ – изјавио је Петровић.

Председник Ђокић је најавио да је Општина већ почела са израдом пројеката за санацију бројних споредних улица на својој територији.

„Што се тиче споредних улица, општина Пећинци ће ове године бити једно велико градилиште. Сигурно ћемо санирати бар десетак споредних улица у нашим насељима, а санација ће се вршити по приоритетима“ – најавио је Ђокић.

Календар

Кликните на означено поље за детаље