Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Уторак, 20. Септембар 2022.

Пећиначка „Лекција“ на Војвођанском фестивалу у Бачкој Паланци

Повратак

Пећиначка „Лекција“ на Војвођанском фестивалу у Бачкој Паланци
Пећиначка „Лекција“ на Војвођанском фестивалу у Бачкој Паланци

Комична драма „Лекција“ рађена у продукцији пећиначког Културног центра под покровитељством пећиначке локалне самоуправе биће изведена у уторак 27. септембра у Концертној сали Музеја града у Бачкој Паланци у оквиру Војвођанског фестивала нових и камерних театарских форми који ће се по 28. пут одржати у Културном центру Бачка Паланка у сарадњи са Савезом уметничког стваралашатва Војводине.

Једночасовна амбијентална представа рађена је по тексту румунског и француског утемељивача правца „Театра апсурда“ Ежена Јонеска у режији студента позоришне и радио режије на Факултету драмских уметности у Београду, Слободана Станковића из Пећинаца, док улоге тумаче Александра Опачић, Бојан Наић и Мерима Радивојевић.

У такмичарском делу програма фестивала који траје од 27. до 29. септембра, поред чланова Драмске секције Културног центра у Пећинцима, наступиће и чланови Креативног центра „Артеље“ из Инђије са представом „Нека буде анонимно“ и чланови Новосадског аматерског позоришта са представом „Боинг, боинг“.

Подсетимо, „Лекција“ је једна од осам најбољих представа у Срему која је на Зонској смотри аматерског драмског стваралаштва у Беочину половином априла ове године остварила пласман на 28. Војвођански фестивал нових и камерних театарских форми. Поред тога, на Смотри у Беочину жири публике наградио је Александру Опачић за најбољу женску улогу, а Бојана Наића за најбољу мушку улогу, док је Мерима Радивојевић добила две награде – од селектора за глумачко остварење на фестивалу и од жирија публике за најбољу споредну женску улогу. Половином јула ове године представа је изведена на четвртом Међународном сусрету варошких позоришта у Горњем Милановцу. Представа је до сада у Пећинцима изведена три пута.

Календар

Кликните на означено поље за детаље