Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Петак, 11. Новембар 2022.

Ватрогасци из Купинова у потпуности оперативни

Повратак

Ватрогасци из Купинова у потпуности оперативни
Ватрогасци из Купинова у потпуности оперативни

У Добровољну ватрогасну јединицу „Деспот Ђурађ Бранковић“ из Купинова недавно је стигла вредна донација. Реч је о ватрогасном камиону, који је Купинцима донирао Ватрогасни батаљон Сремска Митровица, а који је, по речима командира ДВЈ Купиново Жељка Јевтића, учинио ову јединицу у потпуности оперативном.

„У камион смо спаковали комплетну нову опрему за гашење пожара, коју смо добили на конкурсу Сектора за ванредне ситуације, а камион је у потпуности технички исправан, регистрован и спреман за интервенцију, уколико се укаже потреба. Наш приоритет и даље остају насеља Купиново, Обреж и Ашања, која су најудаљенија од седишта професионалне Ватрогасне спасилачке јединице Пећинци, али смо захваљујући камиону у потпуности спремни да интервенишемо било где на територији наше општине, као подршка професионалним ватрогасцима“ – изјавио је Јевтић.

ДВЈ „Деспот Ђурађ Бранковић“ тренутно има 10 припадника, који су сви прошли основну ватрогасну обуку и спремни су за обуку Сектора за ванредне ситуације и лиценцирање.

„Тиме ће наши припадници употпунити досадашња знања и вештине. Захваљујући донацијама, али и подршци пећиначке локалне самоуправе, сви наши припадници имају комплетну заштитну опрему, тако да смо у потпуности опремљени за све врсте интервенција. И Шумска управа Купиново нам је изашла у сусрет, па је камион стационаран у адекватним условима у кругу њихове механизације“ – каже Јевтић.

Календар

Кликните на означено поље за детаље