Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Среда, 9. Новембар 2022.

Заједничким снагама до нових улагања у спорт

Повратак

Заједничким снагама до нових улагања у спорт
Заједничким снагама до нових улагања у спорт

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста посетио је јуче општину Пећинци, где је имао радни састанак са председником општине Синишом Ђокићем на тему даљих улагања у спорт и спортску инфраструктуру, као и функционисања Спортског Савеза „Развој спортова“ и Канцеларије за младе.

„У наредном периоду нас очекује пуно новина. Покрајински секретаријат за спорт и омладину ће у наредном периоду сигурно бити добар партнер Општини Пећинци. Заједничким снагама ћемо радити на улагањима што у омладину, што у спортску инфраструктуру, што у спортске клубове“ – изјавио је Баста.

Он је најавио да ће почетком наредне године Покрајински секретаријат на чијем је челу отворити нове конкурсе и додао да очекује да се Општина Пећинци појави на том конкурсу са добрим пројектима.

Председник Ђокић је истакао да је подршка Покрајинског секретаријата изузетно значајна за даље унапређење услова за развој спорта у пећиначкој општини.

„Са покрајинским секретаром смо се договорили да у наредном периоду одредимо основне смернице и приоритете када су у питању инвестиције у спорт и да, у складу са тим смерницама, припремимо пројекте са којима ћемо аплицирати за средства на конкурсу Покрајинског секретаријата. Верујем да захваљујући њиховој подршци можемо током наредне године ући у инвестиције којима ћемо значајно унапредити спортску инфраструктуру на нашој територији и самим тим побољшати услове за младе људе који желе да се баве спортом“ – истакао је председник Ђокић.

Састанку је присуствовао и секретар Спортског савеза „Развој спортова“ Милан Ђокић.

Календар

Кликните на означено поље за детаље