Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Среда, 29. Април 2020.

Загушење канализације може довести до заразе

Повратак

Загушење канализације може довести до заразе
Загушење канализације може довести до заразе

Јучерашње загушење црпне станице у Голубиначкој улици у Шимановцима довело је до застоја у функционисању канализационе мреже у овом насељу, што је поново указало на сталан проблем бацања комуналног отпада у канализациону мрежу од стране неодговорних корисника.

У ЈКП „Водовод и канализација“ кажу да је од почетка ванредног стања повећана количина недозвољеног комуналног отпада у канализацији, а да екипе ЈКП ВИК током отклањања хаварија на црпним станицама, поред већ уобичајених влажних марамица, хигијенских уложака, пластике, платна, угља, пластичних кеса, вате, жица и лименки, сада у загушеним црпним пумпама проналазе и маске и рукавице.

„Загушење црпних пумпи комунални отпадом доводи до изливања канализационог отпада, што у комбинацији са све вишим дневним температурама може да буде извор заразе. Због тога још једном упозоравамо кориснике наших услуга да се понашају одговорно и да комунални отпад не бацају у канализацију, тим пре што за такво понашање нема никаквог оправдања, јер и у време ванредног стања услуга одношења комуналног отпада функционише према устаљеном распореду у свим насељима пећиначке општине“ – изјавио је директор ЈКП „Водовод и канализација“ Драгољуб Војкић.

Он је рекао и да се загушења на канализационој мрежи најчешће догађају у Шимановцима, посебно на цррпним станицама у Голубиначкој и Дечкој улици, и на Новом насељу.

Календар

Кликните на означено поље за детаље