Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Четвртак, 16. Март 2023.

Услуга социјалне заштите за осетљиве групе

Повратак

Услуга социјалне заштите за осетљиве групе
Услуга социјалне заштите за осетљиве групе

На завршној конференцији пројекта Немачко-српске развојне сарадње „Услуге социјалне заштите за осетљиве групе“ одржаној почетком марта, који спроводи Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, презентовани су, између осталог, и резултати успостављања нових услуга, као што је Теренски сарадник која је успостављена у октобру прошле године.

Међу пет најрепрезентативнијих пружаоца услуга нашао се и пећиначки Центар за социјални рад, а по речима директорке ове установе Биљане Јовичић услуга теренског сарадника за циљ је имала досезање до маргинализованих друштвених група, пружање материјалне и психосоцијалне услуге.

„Увођењем ове услуге директну корист имала су старачка и самачка домаћинства, осетљиве групе, хронично оболела лица, материјално необезбеђена лица и лица без породичне подршке, којима смо испоручили медицинска помагала као што су ортопедска помагала, апарати за мерење нивоа шећера у крви, апарати за мерење притиска, ходалице и инвалидска колица, у зависности од њихових потреба. Такође, услуга је подразумевала и помоћ приликом одвођења код лекара, набавци лекова и слично. Сву опрему коју смо испоручили нашим корисницима обезбедио нам је ГИЗ, који су такође нашем Центру испоручили лаптопове и мултифункционалне штампаче, што ће нама свакако омогућити да брже и ефикасније обављамо свој посао“ – рекла нам је Јовичић.

Конференцију је отворио ресорни министар Никола Селаковић, као и министарска за бригу о породици и демографију Дарија Кисић и амбасадоркка Немачке у Србији Анке Конрад.

На конференцији су, такође, сумирани резултати ГИЗа у претходних пет година, као и промене до којих су довеле те активности.

Календар

Кликните на означено поље за детаље