Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Четвртак, 13. Јануар 2022.

Удружења могу да рачунају на подршку локалне самоуправе

Повратак

Удружења могу да рачунају на подршку локалне самоуправе
Удружења могу да рачунају на подршку локалне самоуправе

Удружења грађана са територије пећиначке општине и ове године ће бити у прилици да аплицирају на конкурсу за доделу средстава из буџета Општине Пећинци за програме и активности удружења у 2022. години.

“Општина Пећинци сваке године издваја значајна средства за финансирање квалитетних програма удружења. Од добре сарадње локалне самоуправе и цивилног сектора наши грађани могу имати само користи, а удружења својим радом, иницијативама и наступима на најразличитијим манифестацијама умногоме доприносе бољој слици наше општине у јавности и промовишу нашу локалну заједницу широм Србије, па и у иностранству. Поред тога, многа удружења су чувари традиције, културе и идентитета овог краја и због тога ће увек моћи да рачунају на подршку пећиначке локалне самоуправе” – поручио је председник Општине Пећинци Синиша Ђокић.

Средства по овом конкурсу ће се додељивати у складу са Правилником о начину и поступку доделе средстава за програме удружења везано за одређене области. Програми удружења морају бити реализовани на територији општине Пећинци, а трошкови морају бити оправдани, стварни и у непосредној вези са циљевима удружења.

Текст конкурса и образац пријаве могу се преузети на званичној интернет страници Општине Пећинци у одељку конкурси.

Календар

Кликните на означено поље за детаље