Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Петак, 17. Март 2023.

Председник Вучић најавио нове капиталне инвестиције у општину Пећинци

Повратак

Председник Вучић најавио нове капиталне инвестиције у општину Пећинци
Председник Вучић најавио нове капиталне инвестиције у општину Пећинци

Председник Републике Србије Александар Вучић посетио је данас општину Пећинци и том приликом је, у пратњи општинског руководства, разговарао са представницима Ловачког друштва „Доњи Товарник“ и Удружења жена „Сунчев цвет“, а обишао је и нови мини зоо врт у Доњем Товарнику.

Председника Вучића је у Доњем Товарнику дочекало неколико стотина грађана, а он је обраћајући се грађанима најавио нове капиталне инвестиције на територији пећиначке општине. Међу најављеним инвестицијама је комплетна реконструкција пута Ашања – Брестач, реконструкција основних школа у Пећинцима и Попинцима, проширење објекта вртића у Обрежу и завршетак фискултурне сале у Ашањи. Председник је обећао и подршку државе великом пројекту обнове средњовековне тврђаве Купиник у Купинову – последње престонице средњовековне српске државе, који је покренула Општина Пећинци.

У свом обраћању грађанима председник Вучић се осврнуо и на актуелну политичку ситуацију и поручио да „када водимо одговорну, озбиљну и мудру политику – Србија увек излази као победник“.

„Пре само 10 година од нас су веће плате имали и у Црној Гори, и у Босни и Херцеговини, и готово исте плате у Македонији и Албанији. А данас смо, иако никада нисмо задовољни, иако никада и није добро да будемо задовољни, јер онда не бисмо тежили томе да идемо напред – данас смо ми први. Промениле су се ствари за само неколико година. Зато што смо боље радили и зато што смо имали боље руководство него неки други. Зато вас само молим да имате поверења и да знате да знамо шта нам је чинити. Сачуваћемо нашу Србију целовиту, онако како пише у Уставу Републике Србије, али истовремено нећемо бити изоловани. Чуваћемо и мир, јер ми деце на бацање немамо“ – поручио је председник Александар Вучић.

Ловачко друштво Доњи Товарник је, након обиласка реплике Свињарске колебе изграђене у дворишту ловачког дома, председнику Републике поклонило дрвену статуу вука. Статуу је уручила једина чланица Ловачког друштва Весна Смиљанић, која је објаснила да је статуа симбол безрезервне подршке председниковој борби за државне интересе Србије и за наш народ на Косову и Метохији. Удружење „Сунчев цвет“ је за председника припремило корпу својих производа - сланих и слатких пецива припремљених по традионалним рецептурама, као и традиционалних рукотворина, а председница Удружења Лепосава Степановић је изразила наду да ће председнику посета Доњем Товарнику остати у лепом сећању, као што ће чланицама удружења ова посета остати у сећању као, како је рекла, посебна част и задовољство.

Током обиласка мини зоо врта, који би у будућности требало да постане велика туристичка атракција пећиначке општине, председника Републике је дочекала директорка Туристичке организације општине Пећинци Љубица Бошковић, симболично одевена у српску средњовековну деспотку одору, која га је упознала са пројектом обнове тврђаве Купиник и изразила наду да ће једнога дана бити у прилици да му пожели добродошлицу испред зидина обновљеног Купиника. Председнику Вучићу су добродошлицу пожелели и деца и млади из Фолклорног друштва „Извор Доњи Товарник“.

Календар

Кликните на означено поље за детаље