Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Четвртак, 12. Мај 2022.

Почиње пријем ђака у музичку школу у Пећинцима

Повратак

Почиње пријем ђака у музичку школу у Пећинцима
Почиње пријем ђака у музичку школу у Пећинцима

Основна музичка школа „Теодор Тоша Андрејевић“ из Руме, истурено одељење у Пећинцима, одржаће пријемне испите за нове ђаке 23. и 24. маја у просторијама школе (зграда Културног центра Пећинци, Слободана Бајића 1. Пећинци).

Пријемни је намењен ученицима првих и других разреда основних школа, с тим да се прваци уписују у припремни разред музичке школе, док су другацима доступни инструментални одсеци - клавир, гитара, тамбура и хармоника. Неопходно је да се заинтересовани за полагање пријемног испита претходно пријаве матичној школи у Руми на број телефона 022/474042 или лично на адреси ЈНА 140, Рума.

Подсећамо да се настава у музичкој школи одвија два пута недељно, при чему се наставно особље прилагођава путницима. Музичка школа, како се показало током две године рада на простору општине Пећинци, организује велики број концерата, чиме богати локалну културну активност, развија таленте и креативност код деце, моторику и сценске наступе. Путем бројних радионица и пројеката у које је музичка школа укључена или их самостално организује, ученицима су предочени бројни интересантни садржаји и могућности. Поред тога, највреднији и најталентованији ученици овенчани су са бројним наградама са републичких и интернационалних такмичења.

Додатне информације о самом пријемном испиту могу се добити у просторијама школе у Пећинцима, сваког уторка и петка, или позивом броја телефона: 022/474042

На званичном сајту музичке школе налазе се и додатне информације: https://muzickaskolaruma.edu.rs/

Видео са примером изгледа пријемног испита можете пронаћи на следећем линку: https://www.youtube.com/watch?v=u4D9fecWqXQ

Календар

Кликните на означено поље за детаље