Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Петак, 13. Мај 2022.

Покрајина и Општина суфинансирају водовод у Огару

Повратак

Вредност ове инвестиције је преко 30 милиона динара, од чега је 19,1 милиона доделила Покрајинска влада, а 11,2 милиона је обезбедила из буџета општина Пећинци.

Покрајина и Општина суфинансирају водовод у Огару
Покрајина и Општина суфинансирају водовод у Огару

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је јуче 45 уговора представницима 31 локалне самоуправе о суфинансирању изградње, санације, реконструкције и израде техничке документације водних објеката у јавној својини и објеката фекалне канализације, и за суфинансирање уређења атарских путева и отресишта на територији АП Војводине у 2022. години.

У име општине Пећинци уговор за изградњу друге фазе водоводне мреже у Огару потписао је председник општине Синиша Ђокић. Вредност ове инвестиције је преко 30 милиона динара, од чега је 19,1 милиона доделила Покрајинска влада, а 11,2 милиона је обезбедила из буџета општина Пећинци. Председник Ђокић је изјавио да је стара водоводна мрежа у Огару дотрајала и да се хаварије догађају скоро свакодневно, па је инвестиција у нову водоводну мрежу приоритетна за ово насеље.

Председник Мировић је рекао да је укупна вредност потписаних уговора милијарду и 227 милиона динара, од чега је Покрајинска влада определила готово 794 милиона, а остатак локалне самоуправе.

„Удружујући се са локалним самоуправама, уложићемо знатна средства у ове важне пројекте који ће довести пијаћу воду у домаћинства и индустријске зоне, те омогућити безбедно одвођење и пречишћавање фекалних вода, као и уређење атарских путева. Снабдевање водом у Војводини једно је од најсложенијих питања на којем ћемо у годинама пред нама радити још више, како на реконструкцији бунара у мањим срединама, тако и на изградњи нових и обнови постојећих постројења у већим срединама“ - рекао је Мировић.

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић нагласио је да је од укупног износа средстава, за реализацију 18 пројеката за водне објекте и пет пројеката за објекте фекалне канализације опредељено 665 милиона динара, док је вредност 22 уговора за уређење атарских путева и отресишта 561,8 милиона динара.

Календар

Кликните на означено поље за детаље