Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Уторак, 21. Јун 2022.

Општина летовањем наградила 55 ученика

Повратак

Општина летовањем наградила 55 ученика
Општина летовањем наградила 55 ученика

Председник општине Пећинци Синиша Ђокић испратио је синоћ најуспешније ученике основних и средње школе на наградно летовање у Херцег Новом. Општина Пећинци већ осам година бесплатним летовањем награђује ученике који постижу најбоље резултате у учењу и у школском спорту, у сарадњи са Спортским савезом „Развој спортова“ који је организатор летовања.

Председник Ђокић каже да је мера награђивања најуспешнијих ученика наградним летовањем била пун погодак и да ученици показују много веће залагање, како у школи, тако и на спортским борилиштима.

„То нам је од почетка и био циљ, да деци покажемо да се рад и залагање исплате. Летовање је организовано као активан адмор, а деца ће, поред купања и одмарања, имати организоване спортске активности и излете. Ове године на летовање иде 55 ученика, у пратњи три наставника физичког васпитања и једног лекара, тако да ће имати све услове за леп и безбедан одмор“ – рекао је Ђокић.

Александар Исаков, ученик Средње Техничке школе „Миленко Веркић Неша“ на смеру мехатроничар, летовање је освојио успесима на школским спортским такмичењима, а како нам је рекао, летовање му много значи и очекује добар провод, јер путује са друговима и другарицама из своје школе.

И родитељи су задовољни што локална самоуправа примећује и награђује успехе њихове деце.

„Моја ћерка Невена је друга година економске школе, а летовање је освојила као одличан ученик. Ово је први пут да иде на наградно летовање и обрадовала се што је Општина приметила и одлучила да награди њен успех, тим пре што на летовање иде са другарима из школе. И ми родитељи смо задовољни што знамо да ће о деци водити рачуна и наставници и лекар, па мање бринемо“ – рекао нам је Саша Николић из Суботишта.

Како нас је обавестио секретар Спортског савеза Милан Ђокић, деца су већ безбедно стигла у Херцег Нови, а пут је протекао без проблема.

Календар

Кликните на означено поље за детаље