Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Петак, 5. Август 2022.

Обедска бара је оаза живота и велика инспирација

Повратак

Обедска бара је оаза живота и велика инспирација
Обедска бара је оаза живота и велика инспирација

У Купинову је у току 13. Ликовна колонија, а уметнике је јуче посетио председник општине Пећинци Синиша Ђокић, који се том приликом упознао са њиховим радом и захвалио им се што су Купиново и јужни део пећиначке општине препознали као место које пружа услове и инспирацију за стварање уметничких дела.

„Уметници и њихова дела помажу да глас о општини Пећинци допре до шире јавности. Драго ми је што сам видео да су уметници задовољни условима за рад. Они ће причу о лепоти наше општине и о гостопримству становника Купинова пренети својим пријатељима, колегама и поштоваоцима њиховог рада. Ликовна колонија у Купинову има тринаестогодишњу традицију и надам се да ће трајати још дуго година“ – поручио је председник Ђокић.

Сликар Велимир Веља Бугарин, који је учествовао на преко 120 ликовних колонија, а у Купинову на 11, рекао нам је да на њега природа Купинова и Обедске баре делује изузетно инспиративно.

„Ја сам на Обедску бару долазио и пре ове ликовне колоније, а од када сам почео да долазим овде, на неким колонијама сам успевао да урадим и две до три слике за неколико дана, иако радим врло детаљно. Ово овде је права оаза живота и велика инспирација“ – рекао нам је Бугарин.

Тога дана на Колонију је стигла и сликарка Јелена Враговић из Вршца, која ове године први пут учествује на купинској колонији. Рекла нам је да јој је у Купинову пријатно и да све јако лепо изгледа, а да су колеге сјајне. У тренутку када смо с њом разговарали још увек није почела са радом, али се, као права Војвођанка, „канила да почне“ и најавила је да ће на њеним сликама сигурно бити овдашњих пејзажа.


Календар

Кликните на означено поље за детаље