Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Среда, 18. Март 2020.

Због полицијског часа скраћено радно време

Повратак

Због полицијског часа скраћено радно време
Због полицијског часа скраћено радно време

Штаб за ванредне ситуације општине Пећинци донео је на данашњој седници одлуку о скраћењу радног времена због увођења полицијског часа у периоду од 20.00 до 5.00 часова. Према новој одлуци радно време угоститељских објеката је ограничено до 17.00 часова, док је радно време продавница робе широке потрошње и прехрамбених производа, као и месница и пекарских радњи ограничено до 19.00 часова.

Наредбом је прецизирано и да се ограничава окупљање грађана на јавним, отвореним и затвореним просторима, тако да дистанца између лица мора бити најмање 2 метра, као и да на површини од 4 м² неможе бити више од једног лица, а испред објекта назначити укупан број лица која могу истовремено боравити унутар простора.

Данас је донета и одлука о забрани организовања вашара и обележавања сеоских слава, чиме је употпуњена раније донета одлука о забрани организовања свих спортских такмичења, као и организовања културних, туристичких и спортских манифестација.

Како би се сузбила могућност појаве и ширења корона вируса на територији општине Пећинци донета је одлука о забрани уличне продаје воћа, поврћа, робе широке потрошње, гардеробе, огрева и друге робе, као и улични откуп секундарних сировина.

Током трајања ванредног стања биће вршен појачан инспекцијски и полицијски надзор на спровођењем наредби Штаба за ванредне ситуације.


Календар

Кликните на означено поље за детаље