Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Ponedeljak, 19. Avgust 2019.

Zvuci trube na pećinačkom šetalištu

Povratak

Zvuci trube na pećinačkom šetalištu
Zvuci trube na pećinačkom šetalištu

Pećinačka publika bila je u prilici da u subotu uveče na šetalištu uživa u tradicionalnoj srpskoj, romskoj i balkanskoj muzici, ali i obradi rok muzike, koju su izveli članovi Beogradskog trubačkog orkestra, koji su nastupili u okviru Pećinačkog kulturnog leta. Kako nam je rekao Jovan Devrnja, direktor Kulturnog centra, ove godine manifestacija je obogaćena raznovrsnim sadržajima za sve uzraste, a trubački orkestar je svakako novina, koju je publika u Donjem Sremu lepo prihvatila.

Tokom četrdesetpetominutnog koncerta, pećinačkim šetalištem zaorio se Svilen konac, da bi se nastavilo sa Vlaškim merakom, Maruškom, Nesanicom, Pobedničkim čočekom, ali i Rokenrolom za kućni savet, da bi se veče završilo sa Crnim vozom – kolo koje je svakako pobralo najviše ovacija.

Beogradski trubački orkestar čine diplomirani trubači, studenti osnovnih i master studija na muzičkim akademijama, a čine ga Miroslav Novaković – truba, Velibor Varga – truba, Stefan Vasiljević - tenor, Jovan Stajić – tenor, Rajan Bolozan – bas i Marko Panić – bubanj.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje