Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Utorak, 28. Jul 2020.

Znatno unapređena funkcionalnost objekta

Povratak

Znatno unapređena funkcionalnost objekta
Znatno unapređena funkcionalnost objekta

Radovi na kompletnoj rekonstrukciji zgrade osnovne škole u Karlovčiću ulaze u samu završnicu. Kako je tokom obilaska radova predsednika Privremenog organa opštine Pećinci mr Željka Trbovića informisao šef gradilišta Miloš Radisavljević, objekat bi u potpunosti trebao da bude završen i useljen do početka školske godine.

„Zbog pandenije smo imali problema sa isporukom materijala, ali snalazimo se i radovi manje-više teku kako je i predviđeno. u okviru radova na rekonstrukciji kompletno su zamenjene sve instalacije – vodovod, grejanje i kanalizacija, kao i elektroenergetske instalacije i instalacije slabe struje. Objekat je u potpunosti obnovljen. Ostali su bukvalno samo zidovi i temelji, a čak su i delovi temelja popravljeni“ – rekao je Radisavljević.

Predsednik Trbović je naglasio da je u okviru projekta vrednog 90 miliona dinara, objekat dobio ne samo potpuno novi izgled, već mu je značajno unapređena i funkcionalnost.

„Prostor je tokom rekonstrukcije u značajnoj meri prilagođen potrebama učenika i nastavnog kadra. Ugrađeno je centralno grejanje na pelet sa kotlom velike snage, a utrošak energije će biti višestruko smanjen izolacijom i zidova i tavanskog prostora. Škola je prilagođena i osobama sa invaliditetom, pa su tako na svim ulazima izgrađene pristupne rampe, a opremljeni su i toaleti prilagođeni potrebama osoba sa invaliditetom“ – izjavio je Trbović i podsetio da je osnovna škola u Karlovčiću bila u jako lošem stanju, jer u nju decenijama nije ozbiljnije ulagano.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje