Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Četvrtak, 26. Novembar 2020.

Vandali uništavaju dezinfekcione rezervoare

Povratak

Vandali uništavaju dezinfekcione rezervoare
Vandali uništavaju dezinfekcione rezervoare

Više rezervoara sa dezinfekcionim sredstvom, koji su postavljeni u svim naseljima pećinačke opštine da bi građani iz njih mogli besplatno da se snabdevaju, u poslednje vreme je namerno oštećeno ili napunjeno smećem, saopštilo je Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ koje je nadležno za održavanje i dopunjavanje ovih rezervoara natrijum-hipohloritom.

Kako nam je rekao direktor JKP VIK Dragoljub Vojkić, najviše problema ima u Ašanji, gde je najpre jedan rezervoar ukraden, a kada je zamenjen novim, vandali su polomili česmu na rezervoaru i napunili ga smećem.

„Ovo je samo najdrastičniji primer, ali imali smo problema i u Karlovčiću, Prhovu, Sibaču i Obrežu. U Karlovčiću su nepoznata lica takođe napunila rezervoar smećem, dok su u nekoliko naselja polomljene česme na rezervoarima. Imali smo i slučaj da je ukradena paleta na koju je rezervoar bio postavljen“ – kaže Vojkić.

On naglašava da materijalna šteta nije beznačajna, ali je mnogo opasnije, kako kaže, to što kada neko iz obesti ošteti rezervoar, celo naselje ostaje bez mogućnosti da se snabdeva dezinfekcionim sredstvom do zamene rezervoara.

„Ne znam koliko vredi apelovati na nekoga ko je u stanju da usred eskalacije zaraze u našoj lokalnoj zajednici uništi rezervoar sa dezinfekcionim sredstvom, ali zato apelujem na savesne i odgovorne građane, koji čine ogromnu većinu, da ova lica prijave nadležnim organima“ – poručio je direktor Vojkić.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje