Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Četvrtak, 19. Novembar 2020.

U opštini Pećinci 38 slučajeva infekcije

Povratak

U opštini Pećinci 38 slučajeva infekcije
U opštini Pećinci 38 slučajeva infekcije

U poslednjih nekoliko dana na teritoriji opštine Pećinci potvrđeno je 26 slučajeva infekcije virusom Covid-19, tako da u ovom trenutku imamo 38 aktivnih slučajeva infekcije. U Štabu za vanredne situacije opštine Pećinci kažu da je ovakav razvoj događaja bio očekivan.

“I u trenutku kada smo imali samo dva registrovana slučaja infekcije korona virusom upozoravali smo stanovništvo na mogućnost povećanja broja zaraženih s obzirom na situaciju u celoj zemlji i u okruženju. Stoga smo sve vreme insistirali na poštovanje svih propisanih mera zaštite i apelovali na građane da pokažu odgovornost i opreznost. U ovom trenutku još uvek ne pooštravamo mere zaštite od širenja infekcije, ali striktno sprovodimo sve do sada propisane mere kao što smo to ćinili i u periodu kada je epidemiološka situacija bila znatno stabilnija. Naravno ukoliko, prateći sutiaciju svakodnevno, vidimo da broj zaraženih i dalje raste bićemo primorani da pooštrimo mere” – izjavio je danas predsednik opštine Pećinci i komandant pećinačkog Štaba za vanredne situacije Siniša Đokić.

On je još jednom poručio građanima pećinačke opštine da samo svi zajedno možemo sprečiti da zaraza eskalira u našoj lokalnoj zajednici tako što ćemo svi nositi maske, držati distancu i sprovoditi redovnu dezinfekciju, a posebno tako što ćemo biti dovoljno razumni da ne organizujemo i ne posećujemo slavlja koja, kako se pokazalo, predstavljaju najveći bezbednosni rizik po zdravlje građana.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje