Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Nedelja, 1. Decembar 2019.

TRBOVIĆ: Nagrada pripada celoj opštini Pećinci

Povratak

TRBOVIĆ: Nagrada pripada celoj opštini Pećinci
TRBOVIĆ: Nagrada pripada celoj opštini Pećinci

Na svečanoj ceremoniji uručenja nagrada najboljima u Srbiji u oblasti menadžmenta ljudskih resursa, održanoj 29. novembra u Etno kompleksu Vrdnička kula, među dvadesetak nagrađenih bio je i predsednik opštine Pećinci mr Željko Trbović, kojem je ovo prestižno priznanje dodeljeno za ostvareni lokalni razvoj i doprinos postavljanju najviših standarda, normi i praksi u Srbiji u 2019. godini u poslovanju lokalne zajednice, posebno u oblasti upošljavanja stanovništva.

Predsednik Trbović je nakon ceremonije izjavio da je za njega ovo veliko priznanje, ali da smatra da ne pripada samo njemu.

„Ova nagrada pripada i mojim saradnicima, lokalnoj administraciji i celoj opštini Pećinci. Imam tu sreću da budem na čelu opštine koja je ostvarila značajne rezultate, posebno u oblasti zapošljavanja. U našoj opštini posluje oko 70 velikih kompanija i preduzeća u kojima je zaposleno preko 7.500 ljudi. To je velika stvar. Predsednik Vučić kaže da je cilj da nezaposlenost u Srbiji bude ispod 10%. Mi u opštini Pećinci smo taj cilj već ostvarili. Imamo najmanju nazaposlenost u Sremu, a možda i u celoj Srbiji. Ja sam ponosan na to i verujem da je to doprinelo da dobijem ovo priznanje koje delim sa celom opštinom Pećinci“ – rekao je Trbović.

Priznanja najboljima u oblasti menadžmenta ljudskih resursa dodeljuju Institut za menadžment ljudskih resursa Srbije i Resurs grupa, a kako nam je rekao direktor Resurs grupe dr Srećko Stamenković, motiv za ustanovljavanje jedne ovakve nagrade je to što naša zemlja ima jedno veliko bogatstvo, a to su naši ljudi.

Da bismo to promovisali na pravi način, mi moramo da promovišemo naše ljude, a u tome najveću odgovornost imaju menadžeri ljudskih resursa u organizaciji. Oni su ta spona između poslodavca i radnika.Poslodavac ima svoje želje, zaposleni imaju svoje želje i veoma je teško biti u takvom položaju i održavati pravilan balans. Istaći vrednosti takvih ljudi bio je glavni motiv, zato što mi imamo prave ljude, na pravim mestima sa pravim vrednostima“ – poručio je Stamenković.

On je dodao da je konkurencija bila velika, ali da se opština Pećinci izdvojila fantastičnim rezultatima.

„Opština Pećinci ima 737 nezaposlenih i može se reći da ne radi samo onaj ko ne želi da radi, a to je fantastičan uspeh. Ima 70 kompanija, 700 miliona evra grinfild investicija. Kada prođete industrijskom zonom i vidite koje su kompanije tamo, vi ne možete, a da se ne zapitate zašto su oni baš tu. Kada smo se sastali sa predsednikom Trbovićem sve smo dogovorili za 20 minuta. To pokazuje kakav je čovek na čelu opštine Pećinci i zašto je ta opština postigla takve rezultate“ – kaže Stamenković.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje