Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Sreda, 10. Jul 2019.

Sutra je drugi upisni rok za srednjoškolce

Povratak

Sutra je drugi upisni rok za srednjoškolce
Sutra je drugi upisni rok za srednjoškolce

I ove godine srednja Tehnička škola “Milenko Verkić Neša” u Pećincima budućim srednjoškolcima nudi širok izbor obrazovnih profila. Za narednu školsku 2019/2020. godinu u pećinačkoj školi priliku da se obrazuje imaće 120 učenika, tokom trogodišnjeg i četvorogodišnjeg školovanja profila Finansijski administrator, Trgovac, Industrijski mehaničar i Tehničar mehatronike.

Kako nam je rekao direktor pećinačke srednje škole Danilo Tepša, nakon prvog upisnog kruga u pećinačku školu raspoređeno je 93 učenika, što je više nego prošle godine kada je bilo raspoređeno 83 učenika. Ostalo je mesta za 22 učenika, i to za trgovce i tehničare mehatronike.

“Imamo mesta još za 15 učenika koji žele da upišu smer trgovca i 7 učenika za tehničara mehatronike. Obrazovni profil Industrijskog mehaničara, gde se deca obrazuju po dualnom sistemu obrazovanja je popunjen, kao i četvorogodišnji profil Finansijskog administratora. Prvi krug upisa je protekao baš onako kako smo i očekivali. Tradicionalno postoji veliko interesovanje za ekonomiju, a ove godine je povećano interesovanje dece i za oblast mašinstva i elektrotehnike, što je svakako u skladu sa osnovnim ciljem edukacije dece u pećinačkoj opštini. Uz veliku podršku naše lokalne samouprave, polako ali sigurno stremimo ka zajedničkom cilju, a to je prilika da se deci obezbedi kvalitetno školovanje, kao i zaposlenje u brojnim kompanijama u našoj opštini, po završetku školovanja” – rekao je Tepša.

Drugi upisni krug je sutra 11. jula, a direktor Tepša pozvao je učenike zainteresovane da upišu pećinačku Tehničku školu da dođu do škole, kako bi dobili dodatne informacije oko upisao, kao i da bi zajedno pronašli najpovoljnije rešenje za učenika.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje