Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Četvrtak, 1. Oktobar 2020.

Sremački kolači za Novosađane

Povratak

Sremački kolači za Novosađane
Sremački kolači za Novosađane

Manifestacija “Hej Salaši 2020”, koja je u sklopu Organske ulice održana u petak 25. septembra u Novom Sadu, okupila je individualne proizvođače organske i neorganske hrane i udruženja, među kojima i Udruženje žena “Sremica” iz Pećinaca.

Po rečima Mare Milovanović predsednice pećinačkog udruženja prvi put su učestvovale na ovoj manifestaciji, a posetiocima su se predstavile nizom prepoznatljivih rukotvorina ali i sa ukusnim sremačkim kolačima.

“Zbog trenutne epidemiološke situacije izazvane korona virusom, nismo organizovale niti posećivale manifestacije, nego smo svaka kod svoje kuće nastavile sa našim radom. Tako smo, pored ručnih radova, šile i zaštitne maske koje smo poklonile našim sugrađanima slabijeg materijalnog stanja. Iskreno su nam nedostajala druženja i manifestacije, pa smo se rado odazvale pozivu Udruženja “Život kao inspiracija” i uzele učešće na manifestaciji Hej salaši. Novosađanima smo na dostojanstven način predstavile opštinu Pećinci. Drago mi je da su naši ručni radovi, ali i starinski kolači, koje mesimo sa posebnom pažnjom i velikom ljubavlju baš kako su nekada radile naše mame i bake, privukli pažnju posetilaca” – izjavila je Milovanović.

(Foto: Radivoj Hadžić)

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje