Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Ponedeljak, 10. Jun 2019.

Sloboda od naredne sezone u Vojvođanskoj ligi

Povratak

Sloboda od naredne sezone u Vojvođanskoj ligi
Sloboda od naredne sezone u Vojvođanskoj ligi

Jučerašnji dan ostaće zapamćen u Donjem Tovarniku. Nakon odigrane utakmice protiv Budućnosti iz Salaša Noćajskog, koju je domaća Sloboda bez većih problema dobila rezultatom 2:0, predsednik PFS Srem Velibor Katić uručio je šampionski pehar Sremske lige kapitenu Slobode Darku Ašćeriću. Šampionski pehar ujedno znači i da će Sloboda od naredne sezone igrati u višem rengu takmičenja – Vojvođanskoj ligi jug, što je najviši rang u koji se ovaj tim plasirao od osnivanja 1956. godine.

Po okončanju utakmice usledilo je slavlje. Fudbaleri i stručni štab Slobode prošetali su sa šampionskim peharom od igrališta do Lovačkog doma, gde je organizovana svečana večera za aktere utakmice, ali i brojne goste.

Utiske o protekloj sezoni izneo nam je predsednik Upravnog odbora Slobode Milan Aleksić.

„Zasluženo smo osvojili šampionsku titulu. Jednostavno, dobro se radilo. Ogroman deo posla je urađen pobedom u velikom derbiju u Inđiji, tako da je utakmica protiv Budućnosti imala više svečarski karakter. Ovo je samo deo jedne priče u koju smo ušli. U većem rangu, veće i obaveze. Ništa veliko ne obećavamo - sve naspram mogućnosti. Ono što je sigurno, to je da ni u Vojvođanskoj ligi nećemo biti epizodisti‟ - izjavio je Aleksić.

Među brojnim gostima bio je i predsednik opštine Pećinci Željko Trbović.

„Presrećan sam danas što imam priliku da učestvujem u slavlju kojim obeležavamo istorijski uspeh Slobode. Takmičarska godina bila je izuzetno uspešna za fudbalske klubove iz naše opštine, kao i za sport uopšte. Pećinačka lokalna samouprava mnogo ulaže u sport, a sama činjenica da na teritoriji naše opštine funkcioniše preko 40 klubova govori mnogo. Ostvareni rezultati su, svakako, odraz dobrog rada, kako u pionirskom selekcijama, tako i u onim starijim. Uspeh je zaslužen. Fudbalerima i stručnom štabu Slobode čestitam ulazak u viši rang, gde će uvek će imati punu podršku lokalne samouprave, kao što su i do sada imali‟ - rekao nam je prvi čovek pećinačke opštine.

Priliku da posle 53 godine podigne šampionski pehar imao je juče i Slobodan Klevernić (85), jedan od osnivača FK Sloboda 1956 godine, nekada prosvetni radnik u Donjem Tovarniku, danas penzioner u Novom Sadu.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje