Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Sreda, 28. Jul 2021.

Slava u Popincima obeležena bogatim programom

Povratak

Slava u Popincima obeležena bogatim programom
Slava u Popincima obeležena bogatim programom

Povodom seoske slave u Popincima, zamenik predsednika opštine Pećinci Zoran Vojkić i predsednik Saveta mesne zajednice Popinci Dejan Banovački juče su položili venac na spomenik palim borcima i žrtvama fašizma u Drugom svetskom ratu.

Kako nam je rekao Banovački, na taj način je još jednom potvrđena duboka posvećenost meštana Popinaca negovanju slobodarske tradicije nasleđene od predaka, koji su za slobodu bili spremni da daju svoj život.

Program obeležavanja slave počeo je već u subotu promocijom knjige Popinčanina Petra Jovanovića “Popinačka škola 1769-2021”.

U nedelјu su se ljubitelji dobrog zalogaja okupili na kotlićijadi, a održan je i šahovski turnir, na kojem je najuspešniji bio Slaviša Spasić iz Šimanovaca sa 6 poena iz 7 partija.

U centru naselja održana je izložba radova udruženja žena sa teritorije pećinačke opštine, a u večernjim časovima meštani i njihovi gosti mogli su da uživaju u nastupu benda “Matrix”.

U ponedeljak za ljubitelje fudbala je upriličena revijalna utakmica FK Napredak – FK Inđija, a gosti su pobedili sa 4:1.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje