Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Ponedeljak, 30. Novembar 2020.

Sajam kulture mladih tokom decembra onlajn

Povratak

Sajam kulture mladih tokom decembra onlajn
Sajam kulture mladih tokom decembra onlajn

I ove godine u organizaciji pećinačkog Kulturnog centra pod pokroviteljstvom Opštine Pećinci, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, biće održan treći Sajam kulture mladih na selu od 1. do 31. decembra

Direktor Kulturnog centra Pećinci Jovan Devrnja istakao je da bez obzira na aktuelnu epidemiološku situaciju poštovaoci kulture u pećinačkoj opštini ni ove godine neće ostati uskraćeni za kulturno-umetničke i obrazovne sadržaje koji su snimljeni u skladu sa svim propisanim merama zaštite od korona virusa.

„Ova manifestacija govori u prilog tome koliko je naša ustanove kulture značajna za decu i mlade, ali i za ostalo stanovništvo u našoj opštini. Ne treba izostaviti podatak da tokom godine u našim aktivnostima učestvuje oko 1.000 dece i mladih, a programe koje organizujemo vidi preko 2.000 posetilaca što su svakako brojke koje nam govore da dobro radimo, a tako će biti i ubuduće“ – kaže Devrnja.

Koordinator ovog projekta je Slobodan Stanković, a po njegovim rečimatreći Sajam će biti realizovan onlajn.

„Programi će biti emitovani svake nedelje od 19.00 časova putem zvaničnog YouTube kanala koji smo pokrenuli tokom ove godine. Cilj nam je da ukažemo na značaj postojanja kulturnih centara u selu za decu i mlade. Zato smo te 2018. godine, kada smo obeležavali 4 decenije postojanja ustanove, odlučili da pokrenemo jedan novi festival namenjen deci i mladima i iskreno verujemo da će ova manifestacija postati tradicionalna. U protekle dve godine u okviru ovog projekta organizovano je 15 različitih događaja u kojima je učešće uzelo preko 250 mladih iz našeg kraja“ – rekao je Stanković.

U nedelju 6. decembra na zvaničnom YouTube kanalu Kulturnog centra Pećinci u 19.00 časova premijerno će biti emitovan razgovor sa autorom izložbe profesionalnih fotografija koja nosi naziv „Momenat u vremenu“, Dušanom Petkovićem koji će govoriti o svojim profesionalnim počecima. Izložba se može pogledati u holu pećinačkog Kulturnog centra svakog radnog dana od 8.00 do 15.00 časova tokom decembra uz poštovanje propisanih mera zaštite, pre svega nošenje zaštitnih maski i držanje propisane distance uz maksimalan broj posetilaca do pet.

Pored izložbe profesionalnih fotografija Dušana Petkovića, publika će biti u prilici da pogleda i koncert sremačke muzike, pozorišnu predstavu za mlade i koncert klasične muzike posvećen jubileju 250 godina od rođenja čuvenog kompozitora Ludviga van Betovena.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje