Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Ponedeljak, 26. Jul 2021.

Predstave u 12 naselja pogledalo oko 730 mališana

Povratak

Predstave u 12 naselja pogledalo oko 730 mališana
Predstave u 12 naselja pogledalo oko 730 mališana

Dečije kulturno leto koje organizuje pećinački Kulturni centar pod pokroviteljstvom Opštine Pećinci, a u saradnji sa obrazovnim institucijama i Savetima mesnih zajednica, ulazi u svoju završnicu. Tokom protekle sedmice dečije predstave izvedene su u još tri naselja pećinačke opštine.

U petak 23. jula najmlađi Brestačani su ispred Doma kulture pogledali predstavu „Devojčica sa crvenim kačketom“ rađenu po motovima priče „Crvenkapa“, a Savet mesne zajednice Brestač upotpunio je mališanima ugođaj obezbedivši im osveženje i grickalice.

„Zahvaljujući odličnoj saradnji sa Kulturnim centrom i Predškolskom ustanovom uspeli smo da organizujemo da predstava za decu bude odigrana u vreme obeležavanja seoske slave, čime smo deci obezbedili još jedan zanimljiv i poučan sadržaj. Koliko je interesovanje u Brestaču za ovakvu vrstu kulturnog sadržaja najbolje pokazuje izuzetan odziv publike. Deca su uživala i to je ono što je najvažnije“ – izjavio je predsednik Saveta MZ Brestač Branislav Kovačević.

Jednu od naslovnih uloga u predstavi „Devojčica sa crvenim kačketom“tumači Jelena Nedeljković, po čijim rečima deca odlično reaguju na ova poznatu bajku,jer predstava sadrži i pevačke i koreografske elemente što je deci primamljivo.

Predstava je interaktivna, a pored dece i starijim gledaocima se pruža mogućnost da budu deo predstave. Tako u svakom selu Crvenkapa nađe svoju baku i na taj način šaljemo poruku deci da se pripaze nepoznatih kada se zapute na neki put jer nikad se ne zna kakvi ljudi nas vrebaju na istom“ – rekla je Nedeljković.

Dan ranije, u četvrtak 22. jula najmlađi u Donjem Tovarniku u centru naselja pogledali su predstavu „Dečak koji nije hteo da odraste“ rađenu po motivima priče „Petar Pan“ u kojoj naslovnu ulogu tumači Bojan Naić, a kako nam je rekao svako igranje predstave drugačije, jer deca različito reaguju u svakom selu.

„Do sadu smo ovu predstavu izveli sedam puta i moram da primetim da deca odlično reaguju. Uspeli smo da ostvarimo cilj, a to je da najmlađi aktivno učestvuju tokom izvođenja predstave, a siguran sam da smo ovom predstavom poslali poruku najmlađima, da i kad odrastu uvek zadrže dete u sebi“ – kaže Naić.

U subotu 24. jula ispred Osnovne škole u Subotištu najmlađi su pogledali predstavu „Dečak koji nije hteo da odraste“.

Dečije kulturno leto se nastavlja i ove sedmice. Naime, svakog četvrtka, petka i subote u 19.00 časova u centrima naselja, ispred domova kulture ili osnovnih škola izvode se predstave za najmlađe, a pored predstave, za decu su obezbeđeni i prigodni pokloni u vidu balona.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje