Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Utorak, 17. Novembar 2020.

Potvrđeno još 4 slučaja infekcije u opštini Pećinci

Povratak

Potvrđeno još 4 slučaja infekcije u opštini Pećinci
Potvrđeno još 4 slučaja infekcije u opštini Pećinci

Kako je danas saopštio Štab za vanredne situacije opštine Pećinci, na teritoriji opštine potvrđeni su novi slučajevi infekcije virusom COVID-19. Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica zaključno sa jučerašnjim danom potvrđeno je 4 nova slučaja infekcije, tako da trenutno na području naše opštine ima 12 aktivnih slučajeva zaraze virusom korona.

U kovid ambulanti pećinačkog doma zdravlja poslednjih dana povećan je broj pregleda pacijenata sa simptomima korona virusa, a s obzirom da se povećeva i broj pozitivnih na ovaj virus komandant Štaba Siniša Đokić još jednom je uputio apel građanima pećinačke opštine da se pridržavaju svih propisanih mera zaštite, kao što su nošenje zaštitne maske, redovna dezinfekcija ruku i držanje distance.

“Još uvek računamo da je svako od nas dovoljno svestan i odgovoran kako prema sebi tako i prema drugima. Nažalost, brojke govore suprotno. Mi uporno apelujemo na građane da se pridržavaju svih mera zaštite, da se suzdrže od bilo kakvih okupljanja, proslava i slava, jer vremena za druženje će svakako biti, a to vreme nije sada. Sada moramo da pokažemo visok nivo odgovornosti i spremnosti da zaštitimo prvenstveno sebe i svoje bližnje” – naglasio je Đokić.

Na Štabu je izneto i da je epidemiološka situacija u Sremu nepovoljna i da je neophodno da svi budemo oprezni kako virus ne bi eskalirao i u našoj sredini, jer će u protivnom Štab biti primoran da donese restriktivnije mere zaštite.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje