Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Sreda, 2. Septembar 2020.

Potvrđena 2 nova slučaja infekcije

Povratak

Potvrđena 2 nova slučaja infekcije
Potvrđena 2 nova slučaja infekcije

Kako je danas saopštio Štab za vanredne situacije opštine Pećinci, na teritoriji naše opštine potvrđena su dva nova slučaja infekcije virusom Covid-19.

Po rečima komandanta Štaba Siniše Đokića novopotvrđeni slučajevi infekcije pokazuju da je virus u našoj opštini i dalje prisutan i da ne sme biti opuštanja.

“Došli smo do situacije da nemamo ni jednog zaraženog stanovnika u našoj opštini, zahvaljujući pre svega disciplini naših građana i poštovanju mera koje je propisao Štab za vanredne situacije. Međutim, prema podacima Zavoda za javno zdravlje iz Sremske Mitrovice, na teritoriji naše opštine opet imamo dva potvrđena slučaja infekcije. Epidemiološka situacije je, naravno, i dalje pod kontrolom, ali da bi takva i ostala niko od nas se ne sme opuštati i moramo se svi striktno pridržavati svih propisanih mera zaštite i na taj način, svako pojedinačno, doprineti očuvanju zdravlja u našoj lokalnoj zajednici” – naglasio je Đokić.

Iako broj zaraženih nije alarmantan, Štab je još jednom uputio apel građanima i institucijama da striktno poštuju sve propisane mere zaštite od širenja zaraze virusom COVID-19.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje