Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Četvrtak, 26. Novembar 2020.

Potvrđena 24 nova slučaja infekcije

Povratak

Potvrđena 24 nova slučaja infekcije
Potvrđena 24 nova slučaja infekcije

U kovid ambulanti pećinačkog Doma zdravlja tokom jučerašnjeg dana obavljen je 121 pregled pacijenata koji su se javili sa simptomima respiratornih infekcija, od čega je kod 24 pacijenta potvrđena infekcija virusom Covid-19. Predsednik opštine Pećinci i komandant Štaba za vanredne situacije Siniša Đokić izjavio je da svi podaci kojima Štab raspolaže ukazuju na to da širenje korona virusa na teritoriji opštine Pećinci ne jenjava i da je u ovom trenutku izuzetno važno da svi shvatimo ozbiljnost situacije i važnost poštovanja propisanih mera zaštite.

“Primetno je da se sa porastom broja potvrđenih slučajeva infekcije povećava i broj građana koji koriste zaštitne maske, a prema našim informacijama i sve veći broj građana se opredeljuje da krsnu slavu obeležava u krugu porodice i bez pozivanja gostiju. Ujedno, inspekcijskom kontrolom je utvrđeno da ugostiteljski objekti poštuju meru skraćenja radnog vremena do 18.00 časova. Sve to pokazuje da većina građana shvata ozbiljnost situacije i ponaša se odgovorno, što je dobar znak, jer je striktno poštovanje propisanih mera jedini način da usporimo širenje zaraze u lokalnoj zajednici” – izjavio je Đokić.

On je podsetio da opština Pećinci čak ni u periodu kada je epidemiološka situacija bila stabilna nije dozvoljavala organizovanje slavlja.

“Međutim, imali smo situaciju da su neki naši građani organizovali svadbe, krštenja, proslave punoletstva i slična slavlja u lokalima koji nisu na teritoriji naše opštine, na šta mi kao lokalna samouprava nismo mogli da utičemo. U jednom trenutku je zbog stabilne situacije došlo do opuštanja u poštovanju mera zaštite i verovatno u ovom trenutku plaćamo cenu takvog ponašanja. Zbog toga je važno da shvatimo da samo svi mi svojim odgovornim ponašanjem možemo da zaustavimo dalje širenje zaraze” – naglasio je Đokić.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje