Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Petak, 16. Avgust 2019.

Potpisan ugovor o gasifikaciji opštine Pećinci

Povratak

Potpisan ugovor o gasifikaciji opštine Pećinci
Potpisan ugovor o gasifikaciji opštine Pećinci

Danas je u Novom Sadu potpisan ugovor između Opštine Pećinci, JP Srbijagas i Promont grupe (Promont group) o gasifikaciji opštine Pećinci. Ugovorom, koji su potpisali predsednik opštine Pećinci mr Željko Trbović, direktor Srbijagasa Dušan Bajatović i vlasnik Promont grupe Milinko Cicmil, biće omogućen nastavak gasifikacije opštine Pećinci, koja je zaustavljena pre više od osam godina, nakon što su gasifikovana samo četiri naselja.

Ovom kapitalnom investicijom, vrednom preko šest miliona evra, gasovodna mreža biće izgrađena u preostalih 11 naselja pećinačke opštine, a gas kao energent postaće dostupan svim domaćinstvima, komunalnim potrošačima i značajnim industrijskim potrošačima u celoj opštini. Biće izgrađeno ukupno 119 kilometara gasovoda.

Danas potpisanim ugovorom JP Srbijagas je na sebe preuzeo ulogu investitora, Promont grupa će, kao strateški partner izabran na tenderu, izvršiti sve radove na izgradnji gasne mreže i objekata, a Opština Pećinci će, u skladu sa svojim nadležnostima, pružiti stručnu pomoć i logističku podršku.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje