Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Utorak, 8. Oktobar 2019.

Pećinački penzioneri na Olimpijadi

Povratak

Pećinački penzioneri na Olimpijadi
Pećinački penzioneri na Olimpijadi

Udruženje penzionera opštine Pećinci i ove godine je učestvovalo na Olimpijadi sporta, zdravlja i kulture trećeg doba Srbije, u Vrnjačkoj Banji, koje se održava pod pokroviteljstvom predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, a promoter Olimpijade je, kao i prethodnih godina, ministar za sport i omladinu Vanja Udovičić.

Na manifestaciji je, prema rečima Jasmine Popović, predsednice pećinačkog udruženja, učestvovalo 162 udruženja iz cele Srbije, a i naše opštine učestvovale su dve ekipe koje su se takmičile u brzom hodanju – štafeta, šahu, pikadu i malom fudbalu.

„I ove godine organizovan je literarni konkurs na kojem je, kao jedna od prošlogodišnjih nagrađenih, učestvovala Gordana Jovanović Šarić iz Šimanovaca sa pesmom „Olivera“, koja je ušla u 10 najboljih literarnih ostvarenja. Drago nam je da smo i ove godine okupili penzionere iz naše opštine i da smo učestvovali na Olimpijadi. Pre svega lepo smo se družili, ali i takmičili, a sve to nam je omogućila Opština Pećinci koja je finansirala put“ – rekla je Popović i dodala da je cilj ovakve manifestacije pre svega druženje penzionera koji na ovaj način mogu da uoče lepote i prednosti trećeg doba.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje