Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Petak, 23. Avgust 2019.

Ove godine bez poginulih u saobraćaju

Povratak

Ove godine bez poginulih u saobraćaju
Ove godine bez poginulih u saobraćaju

Savet za bezbednost saobraćaja opštine Pećinci i Policijska stanica Pećinci realizovali su danas u jutarnjim časovima akciju podele fluorescentnih prsluka biciklistima u Ašanji. Podeljeno je ukupno pedesetak prsluka, a kako nam je rekao predsednik Saveta Milan Stepanović, koji je lično uručivao prsluke građanima Ašanje, cilj akcije je preventivno delovanje na podizanju svesti ove kategorije učesnika u saobraćaju o značaju korišćenja prsluka.

„Ujedno smo i razgovarali sa građanima koji voze bicikl o tome koliko je neophodno da koriste fluorescentni prsluk, posebno u večernjim satima, kako bi bili što vidljiviji ostalim učesnicima u saobraćaju i kako bi na taj način predupredili saobraćajne nezgode. Ovo je treća akcija usmerena na edukaciju biciklista koju organizuje Savet za bezbednost saobraćaja. U organizovanju ovakvih preventivnih akcija veoma nam je značajna podrška koju dobijamo od pripadnika policijske stanice u Pećincima“ – rekao nam je Stepanović i dodao da je u tokom prošle godine bio povećan broj biciklista koji su zbog nepoštovanja saobraćajnih propisa bili učesnici u saobraćajnim nezgodama, ali da je u prvih sedam meseci ove godine taj broj ponovo smanjen.

On je naglasio da su sve akcije koje organizuje Savet u skladu sa Strategijom bezbednosti saobraćaja Opštine Pećinci od 2016-2020. godine, koja je usklađena sa Nacionalnom strategijom bezbednosti u saobraćaju.

„Već nekoliko godina nemamo nijedno dete nastradalo u saobraćaju, a tokom ove godine nismo imali nijedan slučaj saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom. Takođe, u našoj opštini je ove godine smanjen i broj saobraćajnih nesreća sa težim posledicama. Sve su to jasni pokazatelji da mere koje preduzimamo daju rezultate. Ranije ove godine smo, u saradnji sa republičom Agencijom za bezbednost saobraćaja, realizovali kampanju pod nazivom „Nije smešno kada te vozi alkohol“, a do kraja godine organizovaćemo edukaciju za motocikliste. Novina koju smo uveli prošle godine - podela auto sedišta na poklon porodicama sa decom, kao i edukacija o pravilnoj upotrebi sedišta, biće nastavljena i proširena ove godine. Planiramo da, uz podršku pećinačke lokalne samouprave, poklonimo auto sedište svakoj porodici u našoj opštini koja je u ovoj godini dobila novorođenče“ – izjavio je Stepanović.

Petu godinu zaredom u pećinačkoj opštini biće odigrana predstava „Pažljivko“, koja kroz zbavan i edukativan sadržaj deci ukazuje na pravila ponašanja u saobraćaju i na značaj njihovog poštovanja.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje