Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Četvrtak, 12. Novembar 2020.

Održana druga sednica Skupštine opštine Pećinci

Povratak

Održana druga sednica Skupštine opštine Pećinci
Održana druga sednica Skupštine opštine Pećinci

Na današnjoj sednici Skupštine opštine Pećinci potvrđena su dva odbornička mandata odbornika Živote Gajića iz Deča i Stevana Runjanina iz Kupinova. Oba odbornika, kojima su potvrđeni mandati, su sa liste ALEKSANDAR VUČIĆ – ZA NAŠU DECU. koja je na junskim izborima osvojila 26 od ukupno 30 odborničkih mandata.

Odbornici pećinačkog parlamenta izglasali su Odluku o izmenama odluke o platama i ostalim primanjma izabranih, imenovanih i postavljenih lica opštine Pećinci, prema kojoj je mesečna naknada odbornicima SO Pećinci i članovima Opštinskog veća za prisustvovanje i učestvovanje u radu umanjena sa 25 hiljada na 15 hiljada dinara, što je umanjenje za 40%.

Predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić ocenio je da su ovom odlukom odbornici pokazali visok nivo odgovornosti i razumevanja za trenutnu situaciju u kojoj se Opština Pećinci nalazi.

“Jedna od posledica pandemije je i to što je priliv u opštinski budžet smanjen, a troškovi povećani zbog izdvajanja sredstava upravo za borbu protiv korona virusa. Odlukom da svoja primanja umanje za 40 odsto odbornici su dali doprinos stabilnosti opštinskog budžeta” – poručio je prvi čovek pećinačke opštine.

Odbornici su izglasali i Odluku o donošenju Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta za teritoriji opštine Pećinci za tekuću godinu, a po rečima predsednika komisije za izradu programa Milana Aleksića, prethodno je saglasnost na Godišnji program dalo i Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva. Prema usvojenom programu ove godine od ukupno 5.701,50 ha obradivog poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u zakup putem javne licitacije biće ponuđeno 1.472,93 ha.

“Od ukupno ponuđene površine u zakup, ove godine 386 ha biće ponuđeno stočarima na osnovu prava prečeg zakupa. Takođe, ove godine većina javnih nadmetanja ograničena je na parcele do 5 ha, čime stvaramo mogućnost i manjim poljoprivrednim proizvođačima da licitiraju” – izjavio je Aleksić.

Na današnjoj sednici odbornici su izglasali i Rešenje o prestanku mandata člana Opštinskog veća opštine Pećinci Dušana Tešića i doneli odluku o izboru novog člana Veća Borislave Puškar.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje