Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Ponedeljak, 2. Septembar 2019.

Novopečeni plivači dobili diplome

Povratak

Novopečeni plivači dobili diplome
Novopečeni plivači dobili diplome

Na pećinačkim bazenima završena je kupališna sezona, kao i besplatna škola plivanja za najmlađe stanovnike naše opštine koji su juče primili i zvaničnu potvrdu o uspešno završenoj školi. Besplatnu školu plivanja i ove godine su, zahvaljujući uspešnoj saradnji sa pećinačkom lokalnom samoupravom, realizovali Sportski savez “Razvoj sportova” i Bazeni Pećinci.

Diplome malim plivačima uručili su Ivan Stojaković i Borislav Krstić instruktori škole plivanja i Bojan Pantić iz uprave Bazena, koji nam je tom prilikom rekao da se broj dece zainteresovane za plivanje povećava iz godine u godinu.

“Veoma uspešna sezona je za nama, a sve veći broj dece spremne da nauče da plivaju ili usavrše tehnike plivanja, jasan su pokazatelj da se naš cilj ostvaruje, a to je razvijanje sportskog duha kod najmlađih. Naravno, zahvaljujući velikoj podršci pećinačkog Sportskog saveza i nesebičnom angažovanju sva tri instruktora plivanja mi smo uspeli da decu zainteresujemo za plivanje, a posebno mi je drago da sada na kraju sezone slobodno možemo da kažemo da svako dete koje pohađa našu školu plivanja po završetku nauči da pliva i sa nestrpljenjem očekuje narednu kupališnu sezonu” – rekao je Pantić.

Proteklih meseci sa decom su radili instruktori Ivan Stojaković, Borislav Krstić i Dragana Naić, koji su se potrudili da deci prenesu što više plivačkog znanja i umeća, i da ih nauče da se snalaze u vodi

“Ove godine našu Školu plivanja pohađalo je i uspešno završilo oko devedesetoro dece raznih uzrasta i plivačkog znanja, i na osnovu toga su bili podeljeni u grupe. Časovi su protekli u najboljem redu, deca su prezadovoljna kao i mi, a roditelji koji su prisustvovali treninzima mogli su da prate napredak svoje dece tokom časova. Od neplivača koje smo imali skoro svi su proplivali, a jako mali broj dece kojima je ostalo još samo malo, plivačko umeće usavršiće naredne godine” – izjavio je Stojaković.

Najmlađi polaznici Škole plivanja naučili su ove godine kako da se ponašaju u vodi i kako izgleda zaplivati, oni malo stariji, takođe neplivači na kraju sezone su proplivali, a po rečima instruktora Borislava Krstića, najnaprednija grupa su bila deca plivači koja su želela da nauče nove tehnike plivanja.

“Takođe, tri puta nedeljno smo sa decom radili i kondicioni program koji je bio primeren tom uzrastu. Sve pohvale i za roditelje i za decu na želji i istrajnosti, kao i Sportskom savezu i pećinačkim Bazenima koji su još jednom omogućili deci da provedu aktivno i uspešno leto” – kazao je Krstić.

Jedanaestogodišnji Jovan Jovanović ove godine je naučio da pliva, a kako kaže učili su da plivaju pomoću daskica, kao i rad nogu u vodi, dok je devetogodišnja Anita Kovačević kao plivač ove godine stekla veštine raznih stilova plivanja

Srećni zbog postignutih rezultata i primljene diplome o uspešno završenoj školi, novopečeni plivači radost su podelili i sa roditeljima, a osmeh na licu bio je jasan pokazatelj da je Škola plivanja bila uspešna.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje